Trenerteamet er komplett: Magnus (26) er siste tilskudd

Magnus Erga er bare 26 år, men har allerede mange år bak seg som fotballtrener. Nå går han inn i teamet til Vegard Hansen i KIL.

Annonse:

Hansen har tatt over som ny KIL-trener etter Eirik Mæland, og siden også Mika Lehkouso forsvinner til jobben som landslagstrener for U21-laget til Finland, trengtes det et par ekstra hender og øyne på Gjemselund.

Johan Wennberg fortsetter i rollen som assistent, samtidig som at Magnus Erga kommer inn i teamet.

- Jeg ble giret med en gang, og fra jeg fikk forespørselen gikk det ganske fort til vi ble enige. Med tanke på det jeg vet om Kongsvinger fra før av, med historien og klubben, og etter samtaler med Espen (Nystuen) og Vegard, merket jeg raskt at dette er et prosjekt jeg har lyst til å være en del av. Jeg fikk en god kjemi med og et godt inntrykk av begge, og det var ikke tvil fra min side, sier Erga.

Startet som 13-14-åring

Da har han nettopp vært på Gjemselund for å skrive under på kontrakten og kikke seg litt omkring på sin nye arbeidsplass. Han er i gang med å skaffe seg leilighet i byen, og tar sammen med resten av teamet fatt på jobben rett etter at ribbe og pinnekjøtt er fortært.

- Hva forbinder du med Kongsvinger fra tidligere?

- Jeg er jo fra Bryne, og føler det på flere måter er litt samme type klubb, sett fra utsiden. Jeg har vært Bryne-supporter hele livet, og KIL er også en klubb som har vært i OBOS-ligaen i årevis og som man alltid har hørt om. Fra nyere tid husker jeg blant annet cupfinalen i 2016. Det ligger et ekstremt potensial her. Etter samtaler med Espen merker jeg også det. Det er mulig å få til ting her.

- Og så er det samme farger som Bryne, så du trenger ikke male om hjemme eller bytte sengetøy ...

- Hehe, nei, det er mye likt, sier Erga med et smil.

Fortsatt er han en ung fyr, men han har allerede rukket å skaffe seg mye erfaring.

- Jeg spilte fotball til jeg var førsteårs junior, men på grunn av skade ble fotballkarrieren lagt til side. Hvis du ikke kan bli spiller, er trener nummer to på listen. Jeg begynte tidlig, som 13-14-åring, å trene yngre lag og fattet interessen.

I tillegg til å ha vært i ungdomsavdelingen til Bryne, har han også vært innom både Hødd og Lyn, samt jobbet litt i Oslo-kretsen i forbindelse med trenerutdanningen på NIH i hovedstaden.

Lære av Hansen

Men store deler av tiden har han vært i Notodden.

- Samtidig som jeg studerte på universitetet i Bø, startet jeg med å trene G16-laget i Notodden. Da ble jeg litt involvert på analyse også på A-laget. Etter å ha vært i Oslo, ble jeg forespurt om å komme tilbake som assistenttrener for Kenneth Dokken i de to årene vi var i OBOS-ligaen. Etter at vi rykket ned, har jeg vært hovedtrener i 2. divisjon de tre siste årene.

- Så jeg har vært en del av toppfotballen de siste fem-seks årene. Jeg er kun 26 år, og ser for meg at det blir mange, mange år i fotballen. Jeg var ferdig i Notodden, og da denne muligheten dukket opp, måtte jeg bare gripe den.

- Hvordan blir det å jobbe med en eldre kar som Vegard Hansen?

- Jeg tror jeg kan lære masse av ham. I de samtalene vi har hatt, har han hatt mange spennende tanker. Han har vært lenge i gamet og har masse og god erfaring, etter å ha gjort det bra med Mjøndalen. Jeg gleder meg veldig til å jobbe med ham, og jeg håper at jeg kan bidra på min måte til å gjøre teamet og laget bedre.

Erga er forespeilet en assistentrolle i Hansens team.

- Det blir en assistentjobb, som en av to. Mitt hovedansvar blir analyse, av eget lag og av motstander. Det er noe jeg trives veldig godt med.

Over jul blir han Kongsvinger-borger og er klar for å kaste seg ut i ny jobb med nytt lag.

- Det eneste jeg har vært her på Kongsvinger tidligere, er de to årene med Notodden. Da var det å svippe innom Gjemselund i de to-tre timene kampen varte, og så reise igjen. Så jeg kjenner ikke til så mye av stedet ennå, men gleder meg til å bli kjent med byen og miljøet.

KIL Toppfotball ønsker Magnus velkommen til oss. 

Annonse fra Obos-ligaen: