IMG_9873 (2)

Utfordrende og lærerikt

Markus Nygård forlater KIL.

Annonse:

20-åringen Markus Nygård signerte en 1-årsavtale med KIL før årets sesong, og etter å ha vært med på en jubelsesong der det hele endte med et opprykk er det nå uklart hvor veien går videre for unggutten. 

- Vi har blitt enig om kontrakten ikke forlenges, og det byr jo på en helt ny spennende, men morsom utfordring for meg, forteller 20-åringen.

Nygård kan notere seg for tre kamper for KIL i løpet av 2021, men legger ikke skjul på at han gjerne skulle vist seg enda mer fram før nå kontrakten går ut. Skadeproblematikk har ødelagt for nettopp det. 

- Jeg er på bedringens vei nå. Ting går sakte men sikkert fremover, så det er ikke lang tid før jeg er 100%. Det er også fokuset mitt nå før jeg skal finne meg en ny klubb, fortsetter Nygård. 

- Skader ga jo en demper for noe av sesongen for min del. Sett i ettertid var det jo et godt nivå opp for min del fra det jeg er kjent med tidligere, og det var utfordrende. Samtidig har det vært veldig lærerikt og en ny situasjon for meg. Jeg har vært nødt til å jobbe hardt, og forsøkt å gripe tak i de mulighetene jeg har fått. 

Selv om året har vært utfordrende for Nygård legger han heller ikke skjul på at det å være skikkelig KIL-gutt i et år som 2021 har vært noe han aldri glemmer.

- Det har vært fantastisk moro. Å være en del av årets KIL som Kongsvingergutt har vært en opplevelse jeg vil ha med meg lenge. 

Nygård vil etter planen trene med KIL fra oppstart i januar, men partene er enig om at kontrakten ikke forlenges. 

IMG_2309.jpg

Et ansvar

- Markus er Kongsvingergutt. Og han fikk det siste året av junioralderen sin ødelagt av pandemien. Derfor ønsket vi å gi ham en sjanse til å vise seg frem. Vi har jo et ansvar for at spillerne som kommer fra vårt distrikt, legges best mulig til rette for. Og får en reell sjanse til å kunne bli best mulig. Dette forandrer seg ikke selv om Markus sin avtale hos oss ikke blir forlenget nå, forteller KIL-sjef Espen Nystuen og utdyper:

- Vi ønsker å hjelpe Markus videre til neste klubb, slik at han kan utvikle seg videre. Håpet er at Markus, og mange andre av distriktets fotballspillere, flytter tilbake, eller blir værende, i Kongsvinger-distriktet. Slik at hele regionen kan få nytte av kompetansen deres i en eller annen grad. 

Annonse fra Obos-ligaen: