Var endelig klar for spill – så smalt det igjen: – Et slag i trynet

Marius Aamodt Eriksen (21) hadde kjempet seg tilbake fra en bitter skade, og skulle kjempe om en plass på laget. Så pådro han seg nøyaktig samme type skade – i motsatt lår.

Annonse:

Nå var 21-åringen endelig klar for å ta opp kampen om en plass i troppen fremover, etter tre måneder med alternativ trening. Det er blitt mye intervaller på ellipsemaskin for å ta ned belastningen og forebyggende og gjenoppbyggende trening på beina.

I B-kampen i forrige uke fikk han en drøy halvtime på banen, og han har trent for fullt med resten av laget i snart to uker.

– Det er veldig deilig å komme tilbake. Jeg føler meg klar for å spille fotball igjen, sa Aamodt Eriksen.

Men etter at kil.no gjorde intervjuet med gladnyheten om at unggutten var klar igjen etter skade, var uhellet ute på nytt.

Under oppvarmingen til kampen mellom KIL 2 og Lillehammer i helgen, smalt det igjen.

– Det er en ny strekk, bare i motsatt lår. Det er et slag i trynet, når man følte man var tilbake, sier en nedbrutt Aamodt Eriksen dagen derpå.

Da har han nettopp vært og tatt en ultralyd-sjekk av låret.

– De mente at det tar i hvert fall åtte uker, omtrent like lenge som sist. Men jeg skal videre på MR så fort som mulig for å få tatt litt bedre bilder, og får vente på svar der. Mest sannsynlig er det akkurat samme skade som sist, bare at denne gangen er det i det andre beinet.

Et lyspunkt i tristessen, er at man nå har en teori om hvorfor det oppstår.

– De trodde at det kunne komme av at ryggen min er litt skjev, og at jeg derfor overbelaster litt feil. Det er jo i låret, på akkurat samme punkt, men på motsatt side Så det er tydelig at det er noe annet feil enn kun låret. Jeg skal i hvert fall følge opp den ryggen fremover, sier Aamodt Eriksen.

Se også: Krogh Gerson tilbake - her er troppen mot Ranheim

Gutten som tidligere også har spilt for Sarpsborg 08 og Sarpsborg FK kom til Kongsvinger i januar. Selv om han har gått skadet så lenge har han trivdes i sin nye klubb.

– Det har vært veldig fint, og det er en veldig fin spillergruppe, som har tatt meg godt imot. Jeg trives godt også i byen. Det er stille og rolig, og det passer meg.

– Er du en stille og rolig fyr også?

– Ja, det er jeg. Jeg er kanskje ikke den som gjør mest ut av meg. Men når du blir bedre kjent med meg, blir det kanskje litt mer etter hvert. Jeg er ikke veldig klin kokkos, sier han.

– Det er vel nok av andre her som er det?

– Ja, det er jo det, sier Aamodt Eriksen med en latter.

Ettersom han har vært skadet siden sesongen ble blåst i gang, har de færreste fått se hva 21-åringen står for.

– Hva slags spillertype vil du si at du er?

– Jeg er en venstreback med god fart, som er veldig glad i å bidra fremover i banen og få brukt innleggsfoten min. Den har jeg brukt mye tidligere, og har lyst til å vise det frem på Gjemselund også.

For selv om han ikke har kunnet bidra ennå, synes han OBOS-nivået ser overkommelig ut.

– Ja, jeg synes det. Det er en veldig morsom liga. Mye kan skje, og det er veldig vanskelig å si fra kamp til kamp hvordan det blir. Det blir jo kalt kokkosligaen av en grunn, sier han og smiler.

– Men jeg merker at jeg er kommet et nivå opp. Klubben er mye mer profesjonell enn det jeg har vært vant til i tidligere seniorlag. Det er veldig fint å komme til KIL.

Dessverre tar det nå enda litt lengre tid før Gjemselund-publikumet får se Aamodt Eriksen på banen.

Men den som venter på noe godt ...

Annonse fra Obos-ligaen: