Viktig seier for KIL2

KIL-rekruttene reiste til Lillehammer og hentet hjem tre deilige poeng.

Lillehammer - Kongsvinger 2 0-2 (0-1)

I det 14. minutt kom kampens første store sjanse, og da smalt det også fra KIL-gutta. Med innsiden av foten fra 16-meterstreken bøyde Jesper Grundt ballen i en herlig bue over keeper, opp mot det lengste krysset og inn i nettet til ledelse til gjestene.

Det var ellers sjansefattig i den første omgangen på Jorekstad, men KIL fikk også den neste. Grundt var igjen involvert da Knut-Erik Kjos fikk avsluttet fra skrå vinkel med venstrefoten. Avslutningen gikk i nettveggen.

Etter en drøy halvtime fikk den gode Lillehammer-stopperen Jonas Wergeland se det røde kortet, og på det påfølgende frisparket dunket Grundt ballen i tverrliggeren. Det skuddet kunne fortjent en bedre skjebne.

KIL-gutta slapp hjemmelaget til lite i den første omgangen, og deres første skudd på mål kom i det 35. minutt. Det ble en enkel jobb for den nye KIL-målvakten Peter Rusina - som spilte sin første kamp etter at overgangen gikk i orden - å stoppe skuddet som gikk forholdsvis ufarlig rett på ham.

Kampbildet i den andre omgangen var mye det samme, og KIL ventet tålmodig på mulighetene som måtte by seg etter at Lillehammer var redusert til ti mann og måtte frem i jakten på utligning.

Med drøye 20 minutter på uret fikk de røde tredd opp i mellomrommet, og en nydelig stikker i bakrommet sendte Oscar Berg Nordstrøm alene med keeper. Han gjorde ingen feil og doblet ledelsen.

Med noen minutter igjen på klokka kunne Nordstrøm blitt tomålsscorer, da han nok en gang ble spilt alene med keeper. Lillehammer-målvakten leverte en solid redning og hindret 3-0 ved den anledningen.

Flere mål ble det ikke, og kampen ebbet ut med seier til KIL-gutta.

Dermed tok KIL 2 innpå Lillehammer på tabellen. Også i den neste kampen er det nettopp de to lagene som møtes, men da på Gjemselund.

Med seier også i den kampen, kan Kongsvinger passere Lillehammer.

Mål: 0-1 Jesper Grundt (14.), 0-2 Oscar Berg Nordstrøm (68.).

Slik stilte KIL: Peter Rusina – Henrik Hågård Fosvold, Anders Vestengen, Daniel Lysgård, Marius Høiby, Dharmesh Navaratnam (Høiland fra 87.), Oscar Berg Nordstrøm, Jesper Grundt, Oliver Banken Sandberg, Nikolai Ronaldo Bull Jørgensen (Øyen fra 66.), Knut-Erik Kjos (Rimfeldt fra 90.).

Innbyttere: Amund Gjersøyen, Karl Kristian Rimfeldt, Odin Høiland, Marius Øyen.