- Viktigste kamp i karrieren

Even Bydal har spilt seg til fast plass i årets KIL-utgave, og nå er han klar for å bidra i en særdeles viktig sesonginnspurt.

Annonse:

Even Bydal ankom KIL i forkant av 2018-sesongen, og signerte på det tidspunktet en 3-årskontrakt med klubben. Asker-gutten debuterte for KIL borte mot Florø samme år, og fikk flere muligheter den sesongen. Allikevel ble det stort sett innhopp fra benken.

- 2018 ble på mange måter et tilpasningsår for min del. Jeg flyttet jo hjemmefra og brukte tid på å venne meg til det å leve som fotballspiller. Å komme til en proff klubb som Kongsvinger og til OBOS-ligaen var jo en ny hverdag for meg.

Året etter ble Even Bydal lånt ut til moderklubben Asker. Dermed har egentlig 2020-sesongen vært året Even virkelig har kjempet seg inn i KILs startellever. Totalt har 23-åringen 33 kamper for KIL, derav 21 har kommet under årets sesong.

IMG_8504
To mål på 33 kamper har det blitt for Bydal. Her feires scoringen han gjorde hjemme mot Raufoss 1. november.

- I begynnelsen av 2019 fikk jeg egentlig beskjed om at det kom til å bli lite spilletid for meg i KIL, og da kom vi fram til en løsning med et utlån til Asker. Formålet var rett og slett at jeg skulle få mest mulig spilletid, og fokuset mitt var da utlånet var klart at jeg skulle være best mulig rustet til 2020-sesongen.

Midtbanespilleren har siden ankomst KIL i 2018 vært kjent som en hardtarbeidende og seriøs kar, og 23-åringen er tydelig på at han føler han selv har tatt gode steg – gradvis.

- Alle har jo målsetninger om noe. Jeg har mine, men veien dit blir kanskje ofte ikke helt slik man tror. Nå ble det et steg opp for meg i 2018 da jeg kom til KIL, også et steg ned igjen året etter, før jeg igjen er tilbake på det nivået jeg per i nå ønsker å være på.

Utfordrende år

Og nivået i 2020 har vært OBOS for Even, men det har ikke vært noe enkelt år verken for han eller resten av KIL.

- Jeg har blandede følelser for hele sesongen egentlig. På en side så er det morsomt at jeg har fått tillit og spilletid, men det skulle helst vært for et KIL som kjempet om opprykk til eliteserien. Og ikke om fornyet kontrakt i divisjonen.

I morgen er det Stjørdals-Blink som venter på Gjemselund, og noe annet enn seier vil sørge for at KIL tar turen ned til 2.divisjon. Og for å unngå det ønsker Bydal å komme med sitt bidrag.

- Jeg trives med å spille viktige kamper, og dette er kanskje den viktigste kampen i karrieren min. Vi må ikke ha fokus på at det er «vinn-eller-forsvinn». Vi må ha fokus på at det blir en viktig kamp med en ekstra dimensjon rundt. Og vi skal stikke av med alle poengene fra kampen, avslutter KILs nummer 20, og med det kan man holde liv i en fornyet kontrakt i OBOS-ligaen.

Billetter til kampen mot Stjørdals-Blink kan kjøpes via VIPPS 132031 - Les mer.
 

Annonse fra Obos-ligaen: