Vil bygge vinnerkultur

KILs midtstopper Per-Magnus Steiring har vært en del av en gruppe som har vist bra med trøkk de første dagene. - Det er slikt som skaper vinnerkultur.

Annonse:

23-åringen Per-Magnus Steiring fikk helt klart en tøff start på KIL-oppholdet etter å ha signert for klubben i september. Knappe tre måneder senere var det nedrykk som var realiteten, men nå er KILs robuste midtstopper klar for å se framover. 

- Nå har det vært skikkelig deilig å komme i gang igjen. Det har jo vært godt med noen uker fra hverandre også, og godt å kunne ha fokus på litt andre ting. Avslutningen på fjoråret var jo et skikkelig slag i trynet, så det har vært fint å koble av litt. Men nå er vi tilbake for fullt, og det kjennes godt, forteller Steiring etter tirsdagens økt innendørs i Kongsvingerhallen.

IMG_9588
Bygd motivasjon: Per-Magnus Steiring har brukt ferien på å finne motivasjonen som trengs for et godt KIL-år.

Og fauskeværingen Steiring legger ikke skjul på at han er en av mange motiverte fotballspillere som har satt i gang KIL-året 2021. 

- Man fikk luftet tankene litt etter sesongslutt, og for min del så kjenner jeg at det ligger en sterk motivasjon for å komme i gang igjen. Vi fikk som fortjent i fjor. Vi tok ikke nok poeng, og jeg sitter med en følelse av at jeg har noe uoppgjort, og det samme mener jeg gjelder hele gruppa. 

Trøkk på trening

Motivasjonen som har bygd seg opp etter fjoråret har også gjort seg synlig på vinterens første treningsøkter. At det noen ganger har kokt litt ekstra legger ikke Steiring skjul på.

- Nå har det kokt litt på trening de første dagene, og det er akkurat sånn det skal være. Det er slik som skaper vinnerkultur, og jeg tror vi manglet litt av akkurat det i fjor. Det var nok for lite trøkk og for lite dueller på trening. Det smitter over til kampsituasjon, fortsetter 23-åringen.

IMG_9622
Trøkk: Her kommer nok Per-Magnus Steiring litt for sent inn i en duell med junior Markus Nygård.

Og overværer man en KIL-økt legger man fort merke til at Steiring er en av de som sjelden legger noe i mellom. 

- Jeg burde kanskje tatt enda mer plass her i fjor.  Nå føler jeg mer varm i trøya, og det vil jo prege. Jeg ønsker å gå foran, og sette standarden. Samtidig er jeg fremdeles en ung spiller, og fotballhierarkiet skal man respektere. 

Trøkket som har vært innendørs i Kongsvingerhallen gjennom noen kalde januardager håper Steiring er noe man vil utnytte den dagen det gjelder - og gradestokken viser noe litt annet. 

- Klarer man å opprettholde det trøkket vi har hatt de første dagene på trening så har jeg trua på mye moro i år. Sammen må vi sette standarden på treningfeltet og bygge en vinnerkultur. Den vinnerkulturen vi skaper der tar vi oss med inn i kamp - og det er utrolig viktig, avslutter midtstopperen.

Annonse: