Vinjor ut 2023

KILs midtbanespiller Martin Tangen Vinjor har signert en ny 3-årskontrakt med klubben. - Det er her jeg kan ta mitt neste steg som fotballspiller.

Annonse:

Martin Tangen Vinjor debuterte for KIL helt tilbake i 2016, og har siden den tid fått med seg 84 kamper for klubben. Nå har unggutten signert på nok en kontrakt med KIL. 

- Det kjennes bra. Man må jo selvfølgelig gjøre seg noen tanker før man signerer på en ny kontrakt, men jeg konkluderte etterhvert med at jeg har lyst til å få til ting med KIL. Og at det er her jeg har lyst til å være. 

21-åringen forteller også om hvorfor en ny 3-årsavtale med KIL var det som føltes mest riktig. 

- Jeg har god tro på klubben. Opplegget og treningshverdagen her i KIL er noe jeg mener passer godt for å kunne ta steg som fotballspiller. 

Tangen Vinjor ankom KIL og NTG i 2015. Debuterte for KILs A-lag i 2016, og signerte sin første proffkontrakt i 2017. Det gjør han til en av de med lengst fartstid i gruppa, men Martin sier seg enig i at hans fulle potensial er noe som ligger foran han. 

IMG_4842
23 ut '23: Martin Tangen Vinjor har signert en kontraktsforlengelse som gjør han til KIL-spiller ut 2023.

- Debuten fikk jeg i 2016, også signerte jeg min første proffkontrakt året etter. Siden jeg kom til KIL har det jo gradvis gått fremover for min del, men jeg har vært litt uheldig med skader som har kommet på litt ubeleilige tidspunkt. Jeg vet med meg selv at jeg har mer å tilby. Skadene har kanskje utsatt og hindret utviklingen min litt, men nå går vi inn mot en ny sesong der jeg ser positivt på ting. Ting kjennes bra, og jeg er klar for å ta steg.

Vil prege fotballkamper

For den kommende sesongen er også Martin klar på hva hans personlige målsetning er. 

- Jeg vil prege fotballkamper. Så enkelt er det. Jeg har spilt i 2.divisjon tidligere (utlån Asker i 2018), og fikk mange gode referanser den gangen på hva som kreves for å kjempe i toppen. De referansene gjør at jeg får en veldig tro på den gjengen som er her i KIL, fortsetter Tangen Vinjor og legger til at det var en av årsakene til at en kontraktsforlengelse med KIL føltes riktig. 

vinjor2021
​- Det er her jeg kan ta mitt neste steg som fotballspiller, forteller Martin. Nå har 21-åringen signert en ny 3-årskontrakt med KIL.

De siste ukene har Martin stått over enkelte av øvelsene ute på KILs treningsfelt, men det er kun for sikre at han er helt klar når ting faktisk gjelder. 

- Jeg har trent alternativt rett og slett for å være litt forsiktig. Kroppen nærmer seg gradvis, og slik ting ser ut så har jeg jo god tid til seriestart, fortsetter Tangen Vinjor og legger til at så fort serien sparkes i gang skal han være fit-for-fight. 

Vinjordrøm
Med flagget på brystet: Martin har siden debuten for Norges U18-landslag  fått 16 aldersbestemte landskamper.

Fornøyd KIL-sjef

- Vi er veldig fornøyde med å ha signert Martin på en ny 3-årskontrakt. Vi skal ikke glemme at Martin så sent som i 2019 spilte U21-landskamper for Norge. Og at Martin fortsatt har tro på KIL, og mener at det er her han kan ta det neste steget, er vi stolte av, forteller en fornøyd KIL-sjef Espen Nystuen.

Og Nystuen sier videre at nå er mye opp til Martin selv. 

- Nå er det opp til Martin selv å sørge for at han tar det neste steget, og samtidig forventer vi at han bidrar til at vi som klubb tar stegene sammen med ham. 

Stegene Martin skal ta som fotballspiller skal han også gjøre en som viktig del av KIL: 

- Martin blir en svært viktig del av den nye stammen vi er i ferd med å bygge i KIL nå, avslutter Nystuen.

Martin Tangen Vinjor

  • Født: 29. september 1999

  • 84 KIL-kamper

  • 16 landskamper for aldersbestemte landslag

  • Aktuelt: Signert en ny 3-årsavtale med KIL

Annonse fra Obos-ligaen: