- Voldsom framgang på testene

I forrige uke var Mapei Sport på plass for å teste KIL-gutta for andre gang. - Enkelte hos oss har vist en voldsom framgang på testene, sier en fornøyd KIL-sjef.

Annonse:

I forrige uke var syv representanter fra Mapei Sport tilbake på Kongsvinger for å teste KIL-gutta for andre gang i år. 

I dag presenterte KIL-sjef Espen Nystuen testresultatene for spillerne. 

Enkelte hos oss har vist en voldsom framgang på testene, kunne en glad KIL-sjef fortelle.

- Vi ser at vi har hatt en vesentlig forbedring på de testene som er å anse som viktig, for eksempel det å tåle repeterte sprint, legger Nystuen til.

En av spillerne med størst framgang var Even Bydal - 20-åringen som kom fra Asker foran denne sesongen.

- Veldig gøy

- Veldig kult at vi får være med på en såpass profesjonell test som selv de beste lagene i Europa gjør. Og så er det fint at testene gjennomføres flere ganger slik at vi får se eventuell progresjon individuelt og i gruppa, sier 20-åringen.

Bydal forbedret resultatene sine kraftig. 

- For min del var det veldig gøy å se at jeg gjør det såpass mye bedre på testene. Det kommer av at jeg har trent, spist og sovet godt. Vært profesjonell i treningsarbeidet og fulgt Lidios råd. Det føler jeg har funket veldig bra, fortsetter Bydal.

Unggutten har arbeidet som en meget god prototype siden han kom til Gjemselund. For å bli bedre - hver eneste dag. 

- Har du også brukt testene som en slags motivasjon?

- Klart det. Det er det som er fint med tester, man får så konkrete tilbakemeldinger på hvordan man gjør det. Da er det lett å motivere seg og se framover, svarer Bydal.

- Man må trene hardt

Midtbanespilleren har solid erfaring fra Asker i andredivisjon, men har foreløpig fått litt lite spilletid i OBOS-ligaen for KIL.

- Det er alltid tøft ikke å få så mye spilletid som man håper. Men jeg tenker at jeg er ung, tjue år, og har framtiden foran meg. Det handler mer for meg om å merke at jeg blir litt bedre for hver dag. Da må man trene hardt, stå på og aldri gi opp.

- Jeg har alltid visst at man må gjøre ekstra for å bli bedre, og det halvåret her har vært veldig lærerikt. Jeg lærer hver eneste dag. Så lenge jeg gjør det, står på og gir alt, da vil mulighetene komme. Jeg holder motet oppe og skal fortsette å stå på og jobbe hardt. Så får jeg sjansen etter hvert også. Jeg trives veldig godt her i hvert fall, fortsetter Bydal.

20-åringen har bevist gjennom sitt første halvår i klubben at han legger ned mye arbeid for å bli god - noe også testresultatene bekrefter. 

- En av grunnene til at jeg valgte KIL var at jeg visste at de har et veldig bra opplegg for unge spillere som vil utvikle seg og bli bedre, samtidig som at laget spiller god og underholdende fotball som jeg liker. 

- Hvordan har du trent mellom testene?

- Treningen for min del har gått mye ut på type intervalltrening med vendinger og start og stopp. Jeg har kombinert det med mye ekplosiv styrke på beina. Samtidig har jeg vært utrolig nøye på kosthold. Mye salat og fisk, mindre saus og annet tull. Man må ofre litt, sier Bydal med et stort smil.

Unggutten legger til:

- Men det er et valg man må ta om man ønsker å bli god. Det er ting som må velges bort.

Og når man legger ned så mye innsats som Even gjør, da er det gøy å få bekreftelser på at arbeidet er godt - og ikke minst på riktig vei. 

- Man ser om det man gjør fungerer. Samtidig er den subjektive følelsen viktig. Jeg føler meg bedre, sterkere og fin på banen. Jeg skal bare fortsette å stå på, lover Bydal til slutt. 

- Utrolig morsomt og lærerikt

KIL-sjef Nystuen er fornøyd med at spillergruppa finner motivasjon i testregimet og at det hjelper de til å pushe ekstra i treningshverdagen. 

- Jeg opplever spillergruppa som at de synes det er morsomt og interessant. De vet at de beste i verden gjør det. Det er nok ekstra inspirerende. Vi kan også måle oss opp mot de beste, sier han.

Mapei Sport, med leder Ermanno Rampinini, gir også klubben en enorm verdi med tanke på overføring av kunnskap. 

- Det er utrolig imponerende å møte Ermanno og teamet hans. De er utrolig kunnskapsrike og det er morsomt og lærerikt.

Selskapet sitter på en utrolig mengde med data som gjør at KIL kan sammenligne seg opp mot verdens beste. 

- De viktigste testene samsvarer med det nivået vi er på og det ser også ut til at vi har forbedret oss såpass at det kan tyde på at vi er på et høyere nivå nå, avslutter Espen Nystuen. 

Annonse fra Obos-ligaen: