Wennberg: - Ønsker å slippe oss enda mer løs

Mandag kveld gjester nyopprykkede Egersund Gjemselund.

Annonse:
S Kongsvinger-Ranheim TF (2-1) 01.04.2024 17:00 Gjemselund 1 kunstgress 11er
U Lyn-Kongsvinger (1-1) 07.04.2024 17:00 Nadderud stadion
U Kongsvinger-Egersund (3-3) 15.04.2024 19:00 Gjemselund 1 kunstgress 11er
OBOS-ligaen
TV 2 Play
S Levanger-Kongsvinger (1-2) 20.04.2024 16:00 TOBB ARENA Levanger
S Kongsvinger-Start (3-0) 27.04.2024 16:00 Gjemselund 1 kunstgress 11er

- Hvordan oppsummerer du seriestarten så langt?

- Den har vært godkjent. Vi sto godt i det mot Ranheim, i en kamp det ikke fløt helt for oss. Vi viste god moral, at vi er godt trente og at vi ikke graver oss ned når ting ikke fungerer optimalt. Det var gledelig å se.

- Utover i kampen tok vi over mer og mer, og skapte nok til å vinne kampen. Det var deilig å se da den siste scoringen gikk inn. En sterk laginnsats på en dag som preges litt av at det var premieredag med alt hva det innebærer, når folk er spente.

- Borte mot Lyn, et nyopprykket lag med bra trøkk på tribunen, var det litt som forventet, og vi visste at vi ville få se en reaksjon fra dem etter en dårlig første kamp resultatmessig. Vi visste at det kom til å bli tøft, samtidig som vi heller ikke der kom opp på det nivået vi vet at vi kan. Jeg ønsker at vi slipper oss enda mer løs med ballen, og selv om vi spilte en solid bortekamp defensivt, må vi ha enda mer fart og mot i angrepsspillet. Det er da vi er som best.

- Hvilke tanker gjør du deg om de nye spillerne?

- Det er fine, seriøse gutter som kommer til å forsterke oss, og vi har fått et veldig bra inntrykk av de vi har fått inn.

- Noen er kanskje utålmodige med å få dem mer på banen. Jeg er veldig fornøyd med dem, men vi har sett dem lite i vanlig fotballtrening. Det handler også om spillestil og relasjoner, og at det er viktig at de får trent og spilt sammen, men også at vi er fornøyde med dem vi har fra før. De har trent og spilt godt i hele vinter.

Les også: Neste motstander: Egersund

- Emil er vi sikre på at har en bra fysisk form, og i stedet for å kaste ham ut i det i full kamp i cupen, ønsket vi å få ham og de andre gjennom -3-dagen der vi spiller elleve mot elleve på trening - med høyere intensitet enn i kamp. Det er en viktig økt for oss, der vi gjør mye av forberedelsene til neste seriekamp.

- Joel og Robert er vi ikke like sikre på hvor står fysisk, og derfor ville det for eksempel blitt gambling å kaste dem direkte inn i en cupkamp. I tillegg ønsket vi å ha dem tilgjengelige for de tøffe treningsdagene, i stedet for at de måtte bruke de dagene til restitusjon

- Hva håper og ønsker du mot Egersund?

- Vi håper å bygge videre på det gode defensive spillet fra sist kamp, der vi jakter etter å vinne ballen og at vi er gode i balansespillet, med samme forflytning og duellkraft. Og offensivt ønsker jeg at vi slipper oss løs enda mer, slik at vi i enda større grad kan straffe motstanderen når vi angriper.

- Vi har sett gjennom vinteren at vi har det inne, og det er ikke noe vi stresser med at vi ikke har fått til ofte nok ennå. Vi har skapt nok målsjanser til at vi kunne vunnet begge kampene, men vi jakter hele tiden på å bli bedre. Vi vet at vi har det i oss.

Annonse fra Obos-ligaen: