Adem er klar: - En lys levende KIL-legende

Adem Güven (37) har signert for nok en sesong på Gjemselund.

Annonse:

KIL-kapteinen står med hele 261 kamper obligatoriske kamper og 117 mål for klubben allerede. Og selv om han fyller 38 år før den nye kontrakten utløper, er han klar for en ny sesong.

- Det kommer et nytt år med nye muligheter, sier Güven med et smil.

Han har skrevet en ny ettårskontrakt med klubben han allerede har fått legendestatus i.

- Det har vært slik nesten siden jeg kom, at vi tar ett og ett år for å se hvordan det går, både for meg og klubben. Det har vært to parter som har vært lojale mot hverandre og stoler på hverandre. Vi ønsker begge at det skal bli en best mulig avslutning. Jeg har kunnet dra videre til andre klubber når jeg har fått tilbud og det samme med klubben hvis de ikke har kunnet tenke seg å ha meg med videre. Vi har et godt forhold, og nå blir det ett år til.

Les også: By på Güvens trøye i den pågående draktauksjonen

KIL + Güven = sant

KIL og Adem Güven hører på en måte sammen.

- Det hører litt sammen, faktisk. Jeg merker det når folk spør om Kongsvinger. Er Adem Güven med for Kongsvinger?

- Du begynner å bli litt grå i skjegget, Adem. Skal du aldri gi deg?

- Hehe, det kommer an på hva kroppen sier. Hvis helsa holder og jeg har viljen til å fortsette, ser jeg ingen grunn til å slutte. Jeg føler at jeg har kroppen på plass, heldigvis. Det er ikke så mye av det som har holdt meg tilbake. Bortsett fra brukket hånd og brukket leggbein, men det får jeg ikke gjort så mye med. Muskulært har det vært en grei sesong, og jeg håper det fortsetter slik. Viljen og motivasjonen er fortsatt der og jeg vil spille så lenge jeg kan.

Vil du se Güven briljere nok et år? Sikre deg sesongkort med rabatt før nyttår her!

For Güven koser seg med fotball i KIL, og vil bare fortsette.

- Ja, og fortsatt synes jeg det er veldig gøy med fotball. Selv om jeg begynner å bli gammel, har jeg fortsatt ambisjoner. Ambisjoner om kanskje å få spille i Eliteserien med KIL en dag, før jeg skal gi meg. Det var nære på nå. Så får vi se, da, om vi får til det.

Etter en veldig sterk høstsesong, der KIL røk på målstreken i kvaliken, er det ny optimisme i byen. Inn mot neste sesong kommer det også en trener som har vært med å rykke opp tidligere.

- Det blir spennende å se. Vegard Hansen er en fyr mange kjenner til og har hørt om og vet om. Han har vært mange år i Mjøndalen og gjort det veldig bra. Han har opplevd en del opprykk med dem, og så får vi håpe at vi kan få oppleve det her også, med KIL.

Unikt avtrykk

Sportslig leder Espen Nystuen er glad for å ha 37-åringen med også neste år.

- Adem er jo en lys levende KIL-legende. Den beste enkeltspilleren vi har hatt de siste årene. Jeg vil driste meg til å si at han er den som har satt størst avtrykk etter seg etter at Jørn Karlsrud ga seg i 2001. 117 mål for én klubb er ganske unikt. Jeg vet ikke om mange klubber i Norge som har en spiller som har scoret like mange mål – og ikke minst som fortsatt er aktiv. En slik spiller går ofte bare videre til en annen klubb, sier Nystuen.

Å få gjengitt karakteristikken om at han en KIL-legende fra Nystuen, varmer også hos Güven.

- Det er greit å få høre det, fra godeste sjefen sjøl. Jeg spiller jo fortsatt, og har fått til noen historiske ting. Jeg spilte cupfinale med KIL, har scoret flest mål av alle i historien til klubben og snart er det vel bare å jakte flest mulig kamper, så er vi ordentlig i historieboka. Bli en ordentlig legende, smiler Güven selv.

Les også: Generalprøve på Lerkendal - her er vinterens treningskamper

Best for begge parter

Nystuen roser i likhet med spissen måten de to snakker sammen på og forholdet de har opparbeidet seg.

- Vi har en veldig fin dialog på når han skal avslutte. Han er 37 år og har investert i en restaurant her på Kongsvinger. Han har ikke den samme toppfarten som tidligere, men er mye smartere i boksen og har fortsatt den samme touchen, teknikken og forståelsen. Adem har en stor nytteverdi for oss, og så gjenstår det å se hvor lenge han holder ut. Det må vi se an underveis. Det er ikke slik at Adem styrer selv når han gir seg her, men med den bakgrunnen ønsker vi å gjøre det som er best både for ham og for KIL. Han er motivert for en sesong til, i hvert fall.

Avslutningsvis har Nystuen enda et par rosende ord å komme med:

- Adem er den desidert største profilen vi har. Alle unger på Kongsvinger kjenner igjen Adem Güven. Faktisk, alle som liker fotball i Norge, vet hvem Adem Güven er.

Nå kan du sikre deg den kampbrukte og signerte drakta til Adem Güven og alle de andre spillerne. Følg denne linken for å lese mer om auksjonen som avsluttes 18. desember!

Annonse fra Obos-ligaen: