Dagens lag er klart: Jahr og Aadnøy tilbake i troppen

KIL er klare for den tredje kampen på åtte dager, og Vegard Hansen og trenerteamet har tatt ut laget som skal møte Jerv på Gjemselund.

Annonse:

Onsdagens borteseier over Sandnes Ulf ble en stor og tiltrengt opptur for KIL-troppen, som forhåpentlig er tilbake på vinnersporet etter en kamp som forløste veldig mye energi og lykkerus ved måten man slo tilbake på. 

Jerv og KIL er naboer på tabellen med like mange poeng etter fem kamper, og laget som spilte i Eliteserien i fjor har nok ambisjoner om å selge seg dyrt på Gjemselund denne søndagen. 

Les mer om dagens motstander her!

Laget til dagens kamp ser du lenger ned i artikkelen. Men først et intervju vi gjorde med Vegard Hansen i de få dagene mellom kampene.

- Har du landet etter seieren i Sandnes?

- Ja, det har vi vel. Man blir egentlig fortere ferdige med kamper når man vinner. Tap henger lenger i. Jeg har merket en blanding av veldig skuffelse, at man blir lei seg og litt sinne for situasjonen vi havnet i. Det er sikkert irrasjonelt å bli det, men det har ligget og ulmet. Jeg har ikke vært i min mest sprudlende form etter Hødd. Det gikk ikke helt bort før vi vant i Sandnes. Det må jeg innrømme. Slike vonde opplevelser krever en god opplevelse for å bli kvitt. Så nå er jeg i helt topp form og ser frem mot ny kamp.

- Det er kort tid mellom kampene. Vi kom hjem torsdag og det er kamp allerede søndag. Hva kan man bruke dagene til?

- Det er grunnen til at du må intervjue meg nå, for jeg har ikke tid til å skrive. Fra morra til kveld er det bare etterarbeid og forberedelser, og da blir alt annet satt på vent. Inn mot guttene er det litt annerledes, vi evaluerer mye mindre. Blir fort ferdige med forrige kamp og så er det fort fokus på neste. Vi setter oss inn i Jerv, ser i hvert fall de tre siste kampene og presenterer det vi mener er de viktigste for guttene våre når det gjelder å slå Jerv. Hvordan vi kan såre dem. Og så se litt på det med laguttak også. Det er litt sånn når det er en hektisk periode med tre kamper på åtte dager.

(Artikkelen fortsetter under):

My project-1 (29).png

- Du har sikkert grublet litt de siste ukene. Hvilke svar fikk du på spørsmålene dine mot Sandnes?

- At det i hvert fall er en gjeng som vil, og det har jeg aldri vært i tvil om. Så er det likevel grader av hvor mye man vil. Jeg tror ingen fotballspillere på dette nivået går inn i en kamp uten å ønske å gjøre sitt beste, men så er det mentale prosesser. Den kampen mot Hødd var ... vi hadde en dårlig opplevelse i Kristiansund før det, og så kommer man hit og tenker at Hødd skal vi i hvert fall slå. Vi visste om kampbildet og at vi kom til å ha ballen mye, og så bang; smeller det inn en retur på et innkast. Så prøver vi å komme oss tilbake og 20 minutter senere sitter nummer to på en overgang. Da blir man preget av det. Det er ikke så rart. Da kan det kanskje se ut som at man ikke vil nok, men det er ikke tilfelle. Det sa jeg etter den kampen også. Det fikk vi heldigvis svar på i Sandnes Jeg hadde blitt bekymret hvis det hadde vært apatisk og energiløst, selv om det kunne hatt fysiske forklaringer også ettersom det var tett mellom kampene. Men heldigvis var det en sprudlende gjeng med masse energi. Vi vant en tett og tøff bortekamp. Og innimellom spiller vi god fotball, og jeg har sagt det hele tiden at jeg tør påstå at det er bedre spillere her enn jeg ofte har hatt et annet sted. Så handler det om å få det beste ut av dem. Og ja, vi har kanskje mistet noen. Noen målpoeng og litt andre typer. Men det er fortsatt veldig mange gode spillere her, og de som har kommet inn er gode også, så vi må klare å få noe ut av den kvaliteten vi har. Når vi kombinerer det med det trøkket vi hadde og enkeltspillere som sto veldig frem, så kan jeg ikke forstå annet enn at dette blir veldig bra. Det har jeg sagt hele tiden. Jeg så en som sa at jeg legger hodet på blokka og det hodet mitt ligger fint der. Det plager meg ingenting heller. Det er helt greit. Jeg mener vi har et godt mannskap og det er opp til meg å få det beste ut av dem.

Se også: Holtan om sine måldanser og hva seieren gjorde med gruppa

- Hva slags KIL-utgave håper du å presentere for hjemmepublikumet som ikke hadde en topp opplevelse her sist?

- Nå er det veldig naturlig å bygge på det vi gjorde onsdag. Det vi gjorde i inngangen var at vi aksepterte at vi kan ligge litt lavere innimellom. Ligge kompakte og være vanskelige å score på. Bruke overgangsmulighetene vi får og ha en voldsom løpskraft. Vi skal true motstanderen. Det skal gnistre av oss. Det er mulig vi ikke har hatt nok fokus på det. Det ligger på en måte i bunn på alle fotballag, det må du ha. Men hvis man ikke hele tiden har fokus på det, kommer det kanskje ikke i første rekke. Det tror jeg det må, for å få frem alle kvalitetene. Hvis vi har tenkt at vi skal spille ut lag og spille fin fotball, og at det går av seg selv uten kanskje å gi maks i hver duell, en mot en, uansett, så kan det hende at det fokuset blir litt galt slik at man ikke får frem det beste. Der tror jeg vi skal fortsette, å ha inngangen slik. Slå litt langt fra start, komme inn bak dem, ta de første duellene og sette vårt stempel på kampen. Og så tror jeg at vi har mannskap til å i veldig mange kamper i OBOS kunne kontrollere kampen og ballen og vise oss som et godt fotballag med gode enkeltspillere, avslutter Hansen.

Gledelig er det også at Kristian Jahr og Matias Aadnøy er meldt klare og tilbake i troppen. Oscar Solnørdal, som startet forrige kamp, er blitt syk. 

Slik stiller KIL: August Strömberg - Mats Haakenstad, Daniel Lysgård, Lars Christian Krogh Gerson, Fredrik Holmé, Martin Hellan - Martin Tangen Vinjor, Harald Holter, Jesper Grundt - Joacim Holtan, Adem Güven (k.). 

Innbyttere: Andreas Smedplass, Kristian Jahr, Matias Aadnøy, Marius Aamodt Eriksen, Vegard Leikvoll Moberg, Sander Marthinussen, Brage Berg Pedersen, Nikolai Ronaldo Bull Jørgensen. 

Annonse fra Obos-ligaen: