Mæland: - Jeg er stolt

Eirik Mæland er klar som klubbens nye hovedtrener. Inn i trenerteamet går også Johan Wennberg. - Et hardtarbeidende og sultent trenerteam.

Annonse:

Mæland, som i fjor fungerte som assistent- og spillerutvikler, tar dermed steget opp til hovedtrenerollen. En oppgave 31-åringen tar fatt på med stor ydmykhet. 

- Jeg er stolt av å få denne muligheten. KIL er en tradisjonsrik klubb som jeg er veldig glad for at gir meg denne sjansen, fortalte Mæland etter at alle formaliteter var på plass. 

IMG_1220
Hovedtrener: Eirik Mæland går inn i rollen som hovedtrener.

Bømlingen ankom som kjent KIL helt i begynnelsen av 2020, og la ikke skjul på den gangen at han satt med tydelige trenerambisjoner. Nå er en ambisjon blitt en realitet, og Mæland forteller om en ryddig og grundig prosess som nå har endt med at han går inn i rollen som KILs nye hovedtrener i forkant av 2021-sesongen. 

- Vi har jo måtte ta og føle litt på hverandre i en kort periode, og selv om vi kjenner hverandre godt fra før så måtte vi alle sammen ha klarhet i hvordan jeg tenker inn mot en slik rolle. Det har vært en nyttig prosess for meg som også har gitt meg trygghet, fortsatte Mæland og understrekte at han føler seg godt rustet for utfordringen som ligger foran han. 

- Hardtarbeidende

Og som KILs nye hovedtrener forteller Mæland at både klubb, spillere og supportere kan forvente et trenerteam som er klare for å gi alt. 

- Jeg er hardtarbeidende. Jeg ønsker å få til ting og skape gode relasjoner til de rundt meg. Man tror og håper at man er ganske god med folk, og det ønsker jeg å bruke for å få ut det beste av de rundt meg i trenerteamet - og ikke minst for spillernes del, fortsatte Mæland. 

Wennberg klar som assistent

Det er også klart at Mæland får med seg Johan Wennberg som assistent og toppspillerutvikler inn i det ny komponerte trenerteamet, som forøvrig vil bestå av keepertrener Johan Martin Lianes, fysioterapeut Ingar Sårheim og sports scientist Martin Skogli Holt. Mika Lehkosuo vil også fortsette med en rolle opp mot scouting og analyse.

- Johan er på mange måter litt i samme setting som meg. Han er veldig tett på spillerkarrieren sin. Han er sulten og på søken etter kunnskap. Samtidig er vi veldig heldig som har mye kompetanse her i klubben som vi kan benytte oss av, blant annet med Espen i spissen, fortsatte KILs nye hovedtrener.

IMG_1206
Inn i trenerteamet: Johan Wennberg går inn i rollen som assistent og toppspillerutvikler.

Mæland er også tydelig på hva han tenker rundt det at man nå får god kontinuitet inn mot spillergruppa. Både Johan og Eirik har god kjennskap til gruppa, det samme har det resterende trenerteamet som alle har vært her i minimum 1 år.

- Fordel at vi kjenner spillergruppa

- Det er jo plusser og minuser med alt. Det er en fordel at vi kjenner spillergruppa. Johan kjenner den fra sin spillerkarriere, og jeg kjenner spillerne godt fra min rolle her i fjor.

KIL er en tradisjonsrik klubb som jeg er veldig glad for at gir meg denne sjansen

— Eirik Mæland

Mæland fortalte også at det kan gi fordeler ved at man ikke trenger like mye tid på å bli kjent med spillergruppa, men ulempene kan helt klart være tilstede. Med en 2020-sesong som absolutt ikke ble som ønsket så har Mæland med seg ballast.

- Det kan være en ulempe med at man har bagasje her fra før. 

Men akkurat den bagasjen og erfaringen Mæland har med seg kan vise seg å være nyttig nå som fokuset er rettet mot 2021-sesongen på Gjemselund.

Se videointervju med KILs nye hovedtrener
- Nå om dagen legger vi en klar strategi for spillestil, hovedprinsippene vi ønsker og en plan som må være klar til den dagen spillerne kommer tilbake til Gjemselund. Vi snakker mye om hvilken retning vi ønsker å gå i. Både som klubb som helhet, men også for A-laget som er flaggskipet til klubben. 

Onsdag 20. januar er første økt for året for KILs A-lag. Og Mæland var overbevisende når han fortalte om hva KIL-spillerne nå kan forvente på første økt der han selv står med regien. 

- Et hardtarbeidende og sultent trenerteam. Så får vi satse på at spillergruppa møter oss med samme innstilling. 

Annonse fra Obos-ligaen: