KLAR FOR KIL: Vegard Leikvoll Moberg, som her feirer seriegull med Bodø/Glimt, er klar for KIL. Foto: Kent Even Grunstad.

Dobbel seriemester klar for KIL: - Ønsker å gå foran og bidra

Vegard Leikvoll Moberg (31) har rykket opp med både Bodø/Glimt og Brann, og har notert seg for ett sølv og to seriegull i Eliteserien. De neste to årene er han KIL-gutt.

Annonse:

Moberg ble seriemester i 2020 og 2021 med Bodø/Glimt. Sesongen etter gikk turen videre til Brann, klubben han holdt med som barn. 

Der ble det et suverent opprykk med vinneren av årets OBOS-liga.

Nå sikter han mot nye triumfer med KIL.

- Det er på grunn av at jeg har tro på hele prosjektet. Jeg har fulgt med laget, spesielt nå i disse opprykkskampene, og fått et bra inntrykk. Gjennom samtaler med Victor Grodås, som jeg har spilt med før, er det kommet frem at det er en veldig fin gruppe med godt samhold. Hele prosjektet trigget meg, og jeg har lyst til at vi skal kjempe helt der oppe, sier Moberg.

Bygge kultur

Det er en merittert mann som nå er klar for KILs midtbane. Han har også spilt i utlandet, nærmere bestemt for Silkeborg i Danmark.

- Fra alle disse klubbene, og kanskje spesielt i Bodø/Glimt, kan jeg ta med det med treningskulturen. At hver trening betyr noe. Vi må få inn den «spiriten» på trening, slik at vi videre kan få det ut i kamp. Det ligger veldig masse i kultur, sier Moberg.

Les også: Taylor-overgangen gjort permanent

Han henviser til at han kjenner Mats Cato Moldskred fra tidligere. Den tidligere KIL-spilleren snakket allerede den gang om en fin kultur i klubben, sier Gjemselund-nykommeren.

- Jeg tror også det er noe som er bygget videre på. Det er kulturen som kommer til å gi oss gode resultater. Det er noe jeg har lyst til å være flink på og bidra til i hverdagen.

- For du er en type som liker å gå foran og sette krav?

- Jeg vet ikke om jeg nødvendigvis liker det, men det er bare slik jeg er. Nå har jeg trent med moderklubben min, Os, og jeg tenker jo først at jeg skal ta det litt rolig. Men med en gang du er der ute på banen, uansett nivå, så blir det slik. Jeg ønsker å gå foran og kunne bidra. At det forhåpentligvis ikke bare er jeg som kan lære noe i KIL, men at jeg kan lære bort ting til andre også.

Trivelig besøk

31-åringen slo gjennom i Åsane, før han fortsatte karrieren i Sogndal. Så var han med på hele den vanvittige oppturen og eventyret i Bodø. Først med opprykk til Eliteserien, et sølv i 2019 og to strake seriegull - med et lite opphold i Danmark i midten der.

Les også: Nå kan du sikre deg den signerte drakta til din favorittspiller

Til tross for at han ikke startet så mange av dem, var han involvert i 18 av Branns kamper i år. Skader ødela også litt.

Kontrakten gikk imidlertid ut, og nå har han satt navnet sitt på en avtale som strekker seg over to år med KIL.

Kontakten oppsto tidlig, og et besøk på Gjemselund for et par uker siden, ga mersmak.

- Jeg var der og fikk et veldig fint inntrykk av klubben, hilste på dere og følte meg veldig velkommen allerede da. Av spillerne møtte jeg da bare på Gerson, men han slo meg som en fantastisk type. Resten av folket jeg møtte var fine. Victor kunne også legge til at gruppa er så fin som den er, og det er viktig, sier osingen.

- Jeg har lyst til å få til at vi er en gjeng som drar i samme retning. Jeg har veldig lyst til at vi skal være der oppe, og nå som jeg har en toårskontrakt ønsker jeg at vi allerede i løpet av den tiden kan spille i Eliteserien med KIL.

Boks til boks

1.90 høye Moberg kan beskrives som en stor og sterk midtbanespiller, som er flink til å flytte beina og jobbe hardt fra boks til boks.

- Det stemmer nok bra det. Jeg har en god radius og løpskapasitet, og kan være med å rydde i egen boks og forhåpentlig være flink til å komme inn og pirke inn noen baller i den andre boksen også. At jeg er tiltenkt en slik rolle i KIL, har vært med på å bidra til at dette er noe jeg har lyst til.

- Det er en god stund siden dette kom opp, og å føle seg så sterkt ønsket har gjort meg giret på å få det til. Det har som sagt pågått en stund, og det har bare vokst på meg. Jeg tror jeg kunne signert dagen etter jeg var hos dere på besøk, men jeg måtte jo være litt «hard to get» også, gliser Moberg.

Les også: Grodås med videre: - Blitt veldig glad i klubben

Han har allerede rukket å snakke med klubbens nye trener, Vegard Hansen.

- Mitt inntrykk av ham, og etter å ha snakket med andre som har hatt ham, er at han har de samme verdiene som meg i fotball. En som ser på viktigheten av lagbygging og kulturen som må være der for å ta neste steg.

- Nå er snart alle landslagsspillere i Bodø/Glimt, men i starten var det veldig slik at det er laget, ikke enkeltspillere, som er viktigst. Skal vi oppnå noe, er det laget kan gjøre det. Det er inntrykket jeg har av Vegard også, og det matchet mine verdier til fotball veldig bra. Jeg har stor tro på at dette skal funke.

Fulgt i årevis

Sportslig leder Espen Nystuen forteller at Leikvoll Moberg er en spiller han har fulgt med på gjennom mange år.

- Han spilte jo i Åsane, og vi fulgte med da han gikk til Bodø/Glimt. Han spilte fast der, var veldig viktig og bra da de rykket opp til Eliteserien. Han har også vært i Brann, og kommer fra to treningsmiljøer vi vet er utrolig gode. Han er en type som kan dra med seg referanser til oss, fra et høyere nivå, sier Nystuen og fortsetter:

- Vegard er en ledertype, som er stor, sterk og god i lufta, som kommer seg inn i boksen og scorer mye mål fra sin midtbaneposisjon. Det er en type vi har jobbet ganske lenge med, og vi er veldig glade for å ro det i land.

Vegard leverte i kveld denne videohilsenen, filmet av Tryggve Moberg:


Annonse fra Obos-ligaen: