Eliteseriemester Ellingsen anbefaler KIL og NTG

Martin Skjelbreid Ellingsen har gått gradene i KIL- og NTG-systemet. Og Molde-profilen er full av lovord om veien opp og fram på Kongsvinger.

Annonse:

Til tross for noe skadetrøbbel, har Martin Skjelbreid Ellingsen, befestet seg som en viktig brikke for et av Norges beste lag. Og i fjor ble den tidligere KIL-spilleren Eliteseriemester med Molde.

24-åringen gir tiden på NTG Kongsvinger og KIL mye av æren for det. 

- Opplegget på Kongsvinger er veldig bra. Jeg ble pusha på både fotballen og skolen. Det er krevende å trene så mye, og samtidig gå på videregående, sier Ellingsen.

Og fortsetter:

- Skole og klubb legger alt til rette. Fotballen var fokuset mitt, og skole i andre rekke, men folkene i og rundt er flinke til å tilrettelegge slik at man klarer begge deler.

 Ellingsen ble tidlig tatt opp på A-laget, men før det trente han som vanlig med resten av første-, andre- og tredjeklassingene på NTG.

- Det var alltid deilig å begynne dagen med fotballøkt inne i hallen. Det gledet jeg meg til hver eneste dag, minnes Molde-spilleren.

Midtbanespilleren skryter veldig av fasilitetene på Kongsvinger. Samtidig trekker han fram at det er lite forstyrrelser, og at man får utvikle seg i fred og ro.

- Kongsvinger er flinke til å få fram unge spillere, og det er mange eksempler på det. De ga meg sjansen tidlig, og satset på meg. Det er ikke all verden å gjøre på Kongsvinger, men man kan jo bli god i fotball, sier han og smiler.

- Og det er veldig fine fasiliteter både på skolen og i klubb, og det er veldig seriøse og skikkelige miljøer. Ikke minst er det veldig sosialt og fint miljø. Og jeg vet at det dyktige folk som gjør opplegget bedre og bedre hele tiden, fortsetter han.

Ellingsen er tilbake i Molde etter årets første treningsleir. Nå ventes det en periode hjemme før det bærer på ny utenlandstur - først til Marbella. 

Der skal den tidligere KIL-spilleren blant annet møte KIL i treningskamp med sitt Molde. 

24-åringen liker å tenke tilbake på tiden i Kongsvinger. Det var jo her han utviklet seg til etter hvert å bli en viktig brikke på et Molde-lag som jakter nye gullmedaljer og har store Europa-ambisjoner.

- Det er forskjellige veier å gå, men for min del var NTG Kongsvinger og KIL midt i blinken. Man blir vant til å trene mye, og det har jeg tatt med meg videre til Molde. Jeg fikk et veldig bra grunnlag fra tiden på Kongsvinger. 

I tillegg trekker Ellingsen kanskje fram det aller viktigste: KIL er en klubb som gir ungguttene sjansen.

- Det er utrolig viktig om man skal lykkes, selvfølgelig. KIL har tradisjoner for å få fram spillere, og klubben gir de unge muligheter til å lykkes. Jeg er evig takknemlig for muligheten og tilliten jeg fikk, sier Ellingsen.

Midtbanespilleren gleder seg enormt til å ta fatt på en ny sesong i Molde-drakta. Og endelig ser det ut til at han får sin første sesongoppkjøring med seriemesterne fra 2019.

- Jeg kom til Molde og fikk spille mye med en gang. Så ble jeg ute ett år med skade. Ble seriemester i fjor. Det var en fantastisk opplevelse. Spilte mye, og det var en bra sesong for min og laget sin del. Nå handler det om å gjøre det enda bedre. Målet er mesterskap og Europa. Dette kommer til å bli min beste sesong. Jeg føler meg bedre og bedre, avslutter den tidligere KIL-spilleren. 

Søknadsfristen på NTG Kongsvinger er 1. mars. Les mer skole- og fotballtilbudet på NTG Kongsvinger her

tdc66aac
Martin Ellingsen setter inn 0-1 under Eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Molde på Marienlyst stadion lørdag.Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
tdc66a0b
Martin Ellingsen jubler for sin scoring mot Strømsgodset. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
57
Martin i aksjon for KIL under cupfinalen mot Rosenborg i 2016.
IMG_7167
Ellingsen gikk gradene i KIL-systemet gjennom NTG Kongsvinger.

 

Annonse: