- En milepæl

Første samling for Prosjekt hel ved ble unnagjort torsdag 27.februar på Gjemselund. Se video og bilder fra den første økta.

Annonse:

Fra og med i år har KIL og flere av de lokale breddeklubbene i regionen gått inn i et mye tettere samarbeid rundt spiller- og trenerutvikling. Det er dette som er Prosjekt hel ved.

Klubbene som deltar i samarbeidsmodellen og inn mot Prosjekt hel ved er: KIL Fotball, Grue, FUVO, Åsnesalliansen, Sander, Eidskog, Skarnes og Nord-Odal. Torsdag kveld var første samling for prosjektet i gang på Gjemselund.

- Nå er vi endelig i gang med Prosjekt hel ved, og det er en milepæl at vi nå er i gang. Det har vært lang prosess med de lokale klubbene for å få på plass en samarbeidsmodell som vi er fornøyd med, og som vi nå er i gang med, forteller Erik Gusterud i KIL Toppfotball om prosjektet.

IMG_2439
Hel ved: De fremste talentene i regionen er samlet gjennom prosjektet. Spillerne i denne omgang er født i 2005, 2006 og 2007.

Et etterlyst behov

- Når vi har hatt denne prosessen med de lokalene klubbene har det dukket opp flere behov. Blant annet har det vært et ønske knyttet til ungdomsfotballnivå, der de fremste skal få en mulighet til å ta de ekstra stegene. I modellen har vi samlet de som ligger fremst i de lokale klubbene, og gjort et uttak basert på dette, fortsetter Gusterud.

- Dette skal ikke bare være et spillerutviklingstiltak, men også et trenerutviklingstiltak. Og det begynte vi også med i dag - med et trenerforumet som skal ramme inn treningsprosessen til Prosjekt hel ved.

I vår er det klart for totalt fem økter med treningsgruppa, før en 16-mannstropp reiser til Kristiansund for å delta i NTF Elitetiltak for G15 som arrangeres 28. og 29. mars.

- Vi skal møte Molde og Rosenborg lørdag 28.mars. Også skal vi møte ytterligere to motstandere søndagen. Da får vi god matching mot nasjonal motstand - og det er noe vi gleder oss veldig til.
 

PP HV
Hovedpartnere for Prosjekt Hel Ved.Og Gusterud er smørblid da han beskriver hvor godt det er å endelig være i gang:

- Dette er veldig positivt. Jeg er utrolig glad for at vi kan skape relasjoner på tvers av klubbene og skape møteplasser. Møteplasser der spillere, ledere og trenere kan utvikle seg. At vi nå er i gang med et så positivt samarbeid er vi glade for.

Vil rundt i distriktet

Og planen er at økter utover skal holdes rundt omkring i distriktet, ikke bare på Gjemselund:

- Vi har vinterdrift her på Gjemselund, så det er naturlig å begynne her, men målet er å legge økter rundt omkring i distriktet, forteller Gusterud.

Det er ikke bare spillerne som kommer fra ulike klubber, også trenerne som skal holde i øktene har ulik klubbadresse. Trenere for Prosjekt hel ved-gruppa er Øyvind Damhaug fra Flisa, Trond Furuberg fra Grue, samt Johan Wennberg og Trond Amundsen fra KIL Toppfotball.

Treningsgruppa i 2020 består av spillere født i 2005 og 2006, samt et antall hospitanter født i 2007.


Hovedpartnere for Prosjekt Hel Ved er Veflen Entreprenør, KIWI, Melby Maskin og Umbro.

Se video fra dagens økt:

Troppen våren 2020:

Even Thignes (Åsnesalliansen)
Henrik Dammen (Grue)
Mathias S. Lundberg (FUVO)
Karl Kristian Rimfeldt (KIL Fotball)
Alf Foseid (Åsnesalliansen)
Didrik Baanerud (KIL Fotball)
Nickolay Fjeld (Grue)
Martin Astrup (Åsnesalliansen)
Magnus Libekk (Åsnesalliansen)
Eirik Kalland (KIL Fotball)
Sondre Nygaard (Åsnesalliansen)
Albert Leer Sandstad (KIL Fotball)
Fredrik Bekken (Skarnes)
Aleksander K. Sigfridstad (Åsnesalliansen)
Benjamin T. Faraas (Åsnesalliansen)
Johan Gjems (Grue)
Eirik Skytteren-Furuberg (Grue)
Christian Damhaug (Åsnesalliansen)
Lars Julian Fjeld (Grue)
Markus Bjerklund (Skarnes)
Marius Damhaug (Åsnesalliansen)
Eirik Ytreland (KIL Fotball)
Odin Høiland (KIL Fotball)
Anders Brodahl (Grue)
Lukas Strandseter (KIL Fotball)

IMG_2499
Prosjekt hel ved. Første økt er endelig gjennomført.

Det er en viktig presisering at troppen som er tatt reduseres til 16 spillere til NTF Elitetiltak for G15 som arrangeres 28. og 29. mars i Kristiansund.

Program våren 2020

27. februar kl. 18:30 Trening Gjemselund
5. mars kl. 18:30 Trening Gjemselund
12. mars kl. 18:30 Trening Gjemselund
19. mars kl. 18:30 Trening Gjemselund
25. mars kl. 18:30 Trening Gjemselund
28. og 29. mars NTF Elitetiltak G15 i Kristiansund

Det planlegges i tillegg flere treninger og kamper i etterkant av tiltaket i Kristiansund. På høsten blir det også en ny uttaksprosess inn mot NTF Elitetiltak i Oslo 3. og 4. oktober.

Se flere bilder fra dagens økt:

Annonse: