Fornøyd med mye i internkamp: - Det var veldig bra trøkk i dem

Etter tre uker med hard trening, fikk spillerne endelig kjenne på følelsen av å tre på seg drakta igjen.

Annonse:

Joda, det var bare en internkamp på to ganger 20 minutter, men likevel er det noe eget å dra på seg drakta.

Klubbens ferske hovedtrener var fornøyd med mye av det han fikk se i den korte kampen.

- Vi spilte jo bare to ganger 20 mot juniorlaget, så det ble en amputert kamp, men vi fikk på oss draktene og jobbet litt med det vi har gjort på trening. Det var bra. Det var veldig bra trøkk i dem. Nå har vi trent veldig hardt og mye nå i starten, i snart tre uker, så at det var så mye sprut i dem var hyggelig å se, sier Vegard Hansen.

- Og så var det måten å skape sjanser på, som kom i hvert fall delvis av det vi har jobbet med. Vi ønsker å true bakrom og korridor, med innløp og innlegg og kombinasjoner. Mange forskjellige ting offensivt, tilføyer han.

Og den unge gjengen på KIL 2 demonstrerte at de også har noe å fare med.

- I presset glapp vi noen ganger mot et ballsikkert juniorlag, de hadde mange gode spillere de også. Men vi fikk trent på mye offensivt, men mest av alt fikk vi en plattform og et standpunkt nå, som kommer til å hjelpe oss i det videre arbeidet. Nå kan vi analysere. Vi sprakk opp i presset to-tre ganger der unggutta fikk spilt seg gjennom oss. Vi tror vi vet løsningen på det, men det er fint å se det på video, for vi filmer jo. Nå kan vi gå gjennom det i morgen, ta en prat og korrigere. Da er vi enda litt bedre rustet til vi skal møte Fredrikstad om ei drøy uke.

Les også: Her er listen over KILs treningskamper

Naturligvis fant trenerteamet også en del ting å jobbe med, men slik skal det jo være nå, så tidlig på sesongen.

- Det er for øvrig alltid noe å jobbe med i fotball, det er aldri perfekt, sier Hansen med et smil.

- Men vi er fornøyde med hvordan de har respondert på de veldig få fotballøktene vi har hatt. Vi har trent mye, men ikke mye fotball. Vi har bare hatt tre taktiske økter. Det begynner vi mer med nå.

For nå har troppen lagt bak seg mye alternativ hardtrening, og Mapei Sport har igjen vært på besøk fra Italia for å teste lagets fysiske tilstand.

- Svarene på testene til Mapei Sport bekreftet at vi er på et bra fysisk nivå, som gjør at vi kan dytte på med mer fotball, mer høyhastighetsløp og nærme oss det som er veldig belastende for en menneskekropp, nemlig det å spille fotball i kanskje opptil 100 minutter. Det er en tøff påkjenning for kroppen, muskler og alt, så man må være godt forberedt for å unngå skader. Og bank i bordet, det har vi klart veldig fint. Vi har noe smårusk, i tillegg til Gjerstrøm som er ute med korsbånd, så vi har så langt klart oss fint og balansert det bra, med kyndig ledelse av det medisinske apparat, med god hjelp fra Mapei.

Les også: Sterke resultater på årets første Mapei-test: - Dette gir oss et fortrinn

Den viktigste årsaken til at kampen var så kort, var at det er svært viktig å styre belastningen på antall minutter på et så tidlig tidspunkt i oppkjøringen. I treningskampene som kommer fremover, vil antall minutter på hver enkelt spiller gradvis økes, både med individuelle og generelle hensyn.

- Jeg satt akkurat og snakket om det med Nystuen og resten av teamet. Vi føler at vi har kommet godt i gang, men så har jo også akkurat begynt. Vi er fornøyde slik det ser ut nå.

Kampen endte 1-0 til A-laget. Sist på ballen: Adem Güven.

August Strömberg, Andreas Smedplass, Daniel Lysgård, Martin Hellan, Lars Christian Krogh Gerson, Kristian Jahr, Fredrik Holmé, Victor Grodås, Marius Aamodt Eriksen, Harald Holter, Tobias Bjørnebye, Martin Vinjor, Eric Taylor, Sander Marthinussen, Vegard Leikvoll Moberg, Jesper Grundt, Brage Berg Pedersen og Adem Güven delte spilletiden for laget i røde drakter.

Matias Aadnøy dømte kampen, mens Ludvig Langrekken bidro som assistentdommer på den ene siden. Joakim Skauby hadde stålkontroll på innkast og offside på den andre siden.

Se flere bilder fra kampen her:

Annonse fra Obos-ligaen: