Haakenstad klar for KIL: - En kjempefin mulighet for meg

Mats Haakenstad har 128 kamper i Eliteserien for Lillestrøm og Sandefjord. Nå er han klar for KIL.

Annonse:

29-åringen som er født i Horten kan bekle begge backene. Etter å ha vært uten kontrakt siden nyttår, har han nå signert en avtale med KIL. Lørdag var han på plass på trening med sitt nye lag.

- Jeg har hørt litt sånn småtteri fra Espen (Nystuen) hele veien, men det har aldri blitt noe konkret. Og så plutselig nå i går så var det kontakt igjen. Da var det reellt og da gikk det kjempefort. Da var det bare pang-pang og så var det gjort.

Backen var fornøyd med tilbudet og klar på dagen.

- Ja. For meg var det greit å komme i gang nå. Det var riktig for meg å komme hit nå, en kjempefin mulighet for meg. Det er jeg glad for.

Overgangen kom i orden fredag, og etter å ha kastet seg i bilen har han vært på plass i noen timer, fått med seg en trening og hilst på nye lagkamerater.

- Jeg kjenner litt til Nystuen fra før. Og så skal jeg ikke si at jeg kjenner Vegard veldig godt, men jeg vet godt hvem det er. Jeg har et veldig godt inntrykk av ham, og det samme har jeg fått av resten av støtteapparatet her og spillerne. Det ser veldig lovende ut. Jeg har hatt en fin første dag.

Tar med ro og erfaring

29-åringen har vært i både LSK og Sandefjord, i tillegg til en periode i finske KuPS. Med en rekke kamper i Eliteserien og toppen av OBOS-ligaen, er det en rutinert spiller som kommer til Gjemselund.

Etter to år i Sandefjord gikk kontrakten ut etter forrige sesong. Men Haakenstad er en profesjonell type, som ikke har skulket unna treningen de siste månedene.

- Jeg har trent mye for meg selv. Ladet opp til det dukket opp en mulighet, som kom nå.

Og formen er bra, forsikrer han.

- Den er så bra det er mulig å ha den, uten å ha trent fotball med noen. Jeg har trent mye hardt, det er en livsstil for meg. Formen er god, men selvfølgelig må jeg få inn litt tempo og trening med lag og med ball. Så bra den kan være, ut fra forutsetningene.

Les også: Inviterer til folkefest og feiring av verdensmester Thingnes Bø

Haakenstad har en fin merittliste, med masse kamper i Eliteserien og cupfinale som han tar med seg til Vinger.

- Jeg tar med meg mye erfaring, selvfølgelig. Jeg har fått spilt noen kamper på toppnivå nå, og fått med meg et cupgull og vært med på noen kule kamper. Jeg er blitt en klokere og mye «lugn» spiller. Jeg ser at erfaring og ro er viktig i alle lag, og særlig her hvor jeg ser at det er en del unge spillere. Da er det fint å komme inn og kunne bidra med litt ro og erfaring, det er i hvert fall min opplevelse andre steder at det er bra for gruppa og laget.

Kjempe i toppen

Ambisjonene er det heller ingenting i veien med.

- KIL kom seg jo helt til play off i fjor, så jeg ser ingen grunn at til at vi ikke skal ha målsetning om det i år også. Om ikke å rykke rett opp. Jeg har ikke snakket nok med KIL om hva de tenker, men et personlig for mål for meg er i hvert fall at vi skal være med helt der oppe.

Han spilte naturligvis 4-0-kampen i Sandefjord som ødela for KIL i kvaliken i fjor. Gjennom fjorårets kvalik ble han godt kjent med KIL, også på nært hold.

- Jeg kjenner ikke kjempemye til KIL ellers, men jeg har kjent noen som har spilt her tidligere. Ørjan Berg Hansen hadde jeg tidligere som sportssjef i Fram Larvik. Og jeg vet at det er tradisjoner her, og at folk i byen her er veldig opptatt av KIL. Litt samme følelse som da jeg var i Lillestrøm, at folk bryr seg veldig om laget.

- Og så er det jo en litt gammel storhet, som har kommet seg tilbake på toppnivå og det er blitt stabilt her nå. De har jo kjempet i toppen nå mens de har vært i OBOS, og det var en god grunn til å signere her. At de har tenkt til å kjempe der oppe og har gjort det før.

Glad for løsning

Sportslig leder Espen Nystuen mener KIL har fått på plass en god løsning med Haakenstad inn i spillertroppen.

- Mats er en veldig god back, som ville spille i Eliteserien. Nå ble han tilgjengelig for oss, og vi har fått på plass en avtale ut sesongen. Vi var også i en situasjon hvor vi hadde et behov for en back til, sier Nystuen og tilføyer:

- Mats bor i Oslo og skal pendle hit. Det har vi som klubb egentlig en policy imot, fordi vi helst ser at spillerne bosetter seg på Kongsvinger, men vi har valgt å akseptere det i dette tilfellet. Vi er veldig glade for at dette kom i orden og ønsker ham velkommen hit. 

Har du ikke sikret deg sesongkort ennå? Følg denne linken!

Annonse fra Obos-ligaen: