Henter midtbanemann fra LSK: - Tror dette er et perfekt sted å være

Eric Taylor (21) fra Ghana er KILs nye midtbanemann.

Annonse:

Taylor kommer fra spill i Lillestrøm, der han i februar fikk kontrakt etter å ha imponert både på en måneds treningsopphold og i en turnering klubben hadde sett med over 150 spillere i Nigeria.

Der var konkurransen svært tøff på sentral midtbane, og nylig forsterket også LSK laget i den posisjonen.

Han var på lån i Lillestrøm fra ghanesiske New Life Academy. KIL overtar lånet ut sesongen og har samtidig sikret seg en opsjon på kjøp etter sesongen.

Denne uken hilste han på sine nye lagkamerater på Kongsvinger.

- Jeg er en ung spiller og trenger spilletid. Jeg tror dette er et perfekt sted å være.

Les også: Marthinussen lånes ut: - Et fornuftig valg

Trivdes fra første sekund

Selv om det ikke ble all verden med spilletid på A-laget til Lillestrøm som har prestert kruttsterkt i Eliteserien så langt, har han trivdes godt på Romerike.

- Det var en herlig stall, med masse kjærlighet og omsorg, sier Taylor om tiden sin i LSK.

Han stortrivdes også på sin første dag på Gjemselund.

- Jeg likte virkelig treningen og menneskene. Det er veldig fint her. Og været også, det er slik jeg liker det fra Afrika, sier unggutten med sitt strålende smil.

Været ble for øvrig en aldri så liten faktor da han først kom til Norge fra Ghana i vinter.

- Det var kaldt! Veldig kaldt. På de første treningene, hendene mine, alt ... jeg holdt på å fryse i hjel, sier han med en latter.

- Det blir dessverre bittelitt kaldere her også ...

- Ja, snart. Når vi kommer til november og sånt. Men nå vet jeg det og er forberedt, sier 21åringen og ler videre.

Les også: Etterkom Grundts ønske om utlån: - Mener jeg trenger dette

Toveisspiller

Som spiller beskriver han seg som en toveisspiller som kan bidra i begge ender av banen.

- Styrkene mine er kombinasjonsspill og å bidra offensivt, men også i det defensive. Jeg er en boks til boksspiller. Aggressiv, taklinger og er rask i tillegg. Og jeg scorer mål og har gode pasninger, ramser han opp med et gigantisk smil om munnen.

- Jeg er en spiller som forsøker å gjøre mitt aller, aller beste hver gang jeg går på banen.

Ghaneseren visste ikke veldig mye om KIL, men da kontakten ble opprettet og han fikk at høre at det var en mulighet for en overgang, gjorde han noe med det.

- Da jeg hørte at klubben var interessert og at jeg kanskje skulle spille her, gjorde jeg litt research. Det virker bra og jeg er veldig glad for å være her. Jeg håper jeg kan hjelpe klubben til å nå et visst nivå og styrke laget. Kanskje topp firefem. Jeg er her for å kjempe sammen med laget og mine nye lagkamerater, sier Taylor før han trer den røde KIL-trøya over hodet og poserer velvillig for et bilde eller tre.

Opsjon på kjøp

Sportssjef Espen Nystuen har fulgt Taylor gjennom tiden hans i Lillestrøm, og selv sett ham i aksjon på trening for kanarifuglene.

- Vi har tatt over låneavtalen fra Lillestrøm og samtidig tatt over og sikret oss en opsjon på kjøp som LSK har hatt, så vi styrer selv om vi ønsker å kjøpe ham etter sesongen eller ikke. Eric er en kvikk, teknisk og fin midtbanespiller. Med to mann ut på lån, er det en fin anledning for oss å teste om Eric kan være noe for oss også med tanke på neste sesong, sier Nystuen.

Han forteller at han har fått svært gode tilbakemeldinger på ham fra LSK-leiren.

- I Lillestrøm har det vært veldig hard konkurranse, på et lag som kjemper om medaljer i Eliteserien. Han er godt likt der og det blir spennende å bli kjent med ham. Vi har også et godt forhold til Atta Aneke, en oppegående og fornuftig type, som representerer ham som agent.

Annonse fra Obos-ligaen: