Her blir Marius (16) tidenes yngste KIL-målscorer

Mot Nybergsund ble Marius Øien Damhaug, da 16 år og 181 dager gammel, den yngste målscoreren for KIL.

Annonse:

Flisa-gutten fylte 15 år 12. oktober i fjor, og i forbindelse med det signerte han også proffkontrakt med KIL. 

Senere har han flyttet til byen, begynt på NTG og trent jevnt med A-laget. 

Les mer: Marius (15) valgte KIL - signerte proffkontrakt

Debuten i OBOS-ligaen kom også tidlig i fjor, da han sammen med Odin Høiland kom inn i seieren over Skeid på Gjemselund 16. mai. 

Da KIL ble satt opp mot Nybergsund på bortebane i første runde av årets NM onsdag 10. april, var Øien Damhaug en av flere unggutter som ble gitt tillit fra start. 

I det 71. minutt tok han ansvar da KIL ble tildelt frispark like utenfor 16-meteren. Med sin høyrefot satte han ballen i nettet via stolpen, til 7-0 til KIL. 

Etter våre beregninger er Damhaug dermed den yngste KIL-målscoreren i en offisiell kamp for A-laget. 

- I min tid, og jeg husker ganske langt tilbake, mener jeg selv, kan jeg ikke huske noen yngre. Jeg har ikke full kontroll på alle tidlige cuprunder langt tilbake i tid og hvem som har spilt i første cuprunde i samtlige sesonger, men det er stort sett først nå i nyere tid at juniorer får slippe til der. Derfor vil jeg anta at vi husker riktig når vi tror at Marius er den yngste målscoreren for KIL, sier KIL-sjef Espen Nystuen.

Se det historiske frisparkmålet til Damhaug her:


PS! Skulle det sitte noen der ute med en annen statistikk enn oss, er vi svært interesserte i å høre om det. Send oss i så fall en tilbakemelding. 

Annonse fra Obos-ligaen: