IMG_9000

Jahr er klar: - Veldig tro på det vi holder på med

Kristian Jahr (33) har forlenget sin avtale med KIL.

Annonse:

Dermed blir forsvarsklippen å se på Gjemselund også kommende sesong.

- Det er først og fremst fordi jeg trives veldig godt i Kongsvinger. Jeg synes vi hadde et utrolig bra år, både på banen og sosialt. Det hadde jeg lyst til å være med på videre, sier Jahr.

- Grunnen til at jeg hadde lyst til å være med, er at jeg har en veldig tro på det vi holder på med. Vi leverte en bra sesong i år og jeg tror vi kan levere en veldig god sesong neste år også.

- Hva gir deg tro på det?

- Først og fremst at vi har veldig mange gode spillere i laget. Det er en veldig bra mentalitet i hele klubben, som er fremoverrettet. Det er godt fokus og alle i KIL er offensive.

Fin retur

Jahr spilte sin juniorfotball i KIL, før turen gikk videre. Etter å ha spilt for Notodden og Strømmen, sistnevnte i en årrekke, returnerte den rutinerte midtstopperen til Vinger.

Les også: Dobbel seriemester klar for KIL

Det var mye snakk om hvordan det var å komme tilbake da han ble klar, før årets sesong.

- Nå som du har fått gjennomført en sesong, og har fått noen dager til å få det på avstand: Hvordan har det vært å komme tilbake?

- En veldig fin opplevelse. Da jeg forlot KIL var jeg ikke like delaktig og spilte ikke så mye. Å komme hit og bidra i såpass stor grad som jeg har fått være med på, har vært veldig gøy. Det var en utrolig morsom sesong, spesielt de kvalikoppgjørene vi hadde. Jeg merket at entusiasmen i og rundt klubben vokste i takt med prestasjonene. Vi håper det er noe vi kan bygge på, og det vil jeg gjerne bidra til.

Unik gruppe

I en intern evaluering og i intervjusituasjoner både med spillere som forlenger og forlater klubben, trekkes det sterke samholdet i klubben frem.

- Jeg deler mange av de samme tankene. Det er en utrolig bra gruppe som er blitt satt sammen i KIL nå. Det er en god miks av unggutter og noen rutinerte karer, og alle går like godt overens. Det er ganske unikt for en gruppe at alle går så godt overens som vi gjør. Jeg føler at selv om jeg er en av de eldste på laget, så har jeg like god tone med de yngste guttene, som de på min alder. Det er utrolig bra samhold, og det er også noe å bygge videre på, sier Jahr.

En annen som også er opptatt av nettopp det, er klubbens nye trener, Vegard Hansen.

- Jeg kjenner ham ikke personlig, men har veldig respekt for det arbeidet han har gjort i Mjøndalen. Opp gjennom årene har jeg hatt mange oppgjør mot lagene hans i min tid som spiller, og de har alltid vært vanskelige å spille mot.

- Så jeg har veldig tro på ham, både som type og trener. Jeg tror det kan bli en veldig god match med den gruppa vi har. Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med ham og se hvordan han jobber.

Gjør andre bedre

KILs sportslige leder Espen Nystuen påpeker at 33-åringen har en svært sentral rolle i troppen, både på og utenfor banen.

Les også: Taylor-overgangen gjort permanent

Hvis man lukker øynene og lytter til KILs kamper i stedet for bare å se på dem, vil man merke midtstopperen som ofte leder troppene verbalt.

- Kristian spilte en veldig viktig rolle både på og av banen i 2022. Han innehar noen egenskaper som modnes med årene, som det definitivt har gjort i Kristians tilfelle. Han er god til å prate og styre, og gjør det derfor også mye lettere for andre rundt ham å være gode. Det er en egenskap som ikke alltid er så lett å spotte med det blotte øyet når man ser kamp, men man kan se det over tid og det merkes kanskje aller best når han ikke spiller, sier Nystuen.

Etter en dialog partene imellom, er KIL-sjefen nå særdeles tilfreds med å ha landet Jahrs signatur på en ny kontrakt.

- Jeg er veldig godt fornøyd med å ha fått på plass Kristian. Han er motivert for en ny sesong, og målet er at vi klarer å holde ham skadefri gjennom en hel vinter, slik at han kan være med helt fra starten av sesongen.

Nå kan du sikre deg den kampbrukte og signerte drakta til Kristian Jahr. Følg denne linken til årets draktauksjon!

Annonse fra Obos-ligaen: