Klare for første Marbella-kamp: - Vi ønsker å klå Godset

Allerede lørdag venter den første testen av tre for KIL på årets treningsleir. Vegard Hansen forteller her om sine forventninger til Godset-kampen, status på troppen og den nye spissen Joacim Holtan.

Annonse:

KIL-troppen landet i Malaga fredag ettermiddag etter en lang reisedag, og kjørte rett til hotellet i Marbella. Der var det bare å skyfle inn utstyret og skifte, før en lett og deilig treningsøkt på gress ventet.

Selv ikke den sterke vinden la en demper på stemningen, der glade gutter fikk leke seg med ballen og få reisen ut av kroppen under palmene.

- Første økt på gress på treningsleir er alltid spesiell. Det blir god stemning og bra energi. Det er gøy for alle. Det blåste litt, men det gjorde ingenting. Vi hadde en lett økt på nærmere en time, med litt firkant og konkurranse og litt teknisk, sier Vegard Hansen.

Godset er spesielt

Han har store forventninger til oppholdet, som varer helt til 1. mars. Innen den tid skal KIL spille tre kamper, mot henholdsvis Strømsgodset, Mjøndalen og Fredrikstad.

- Vi vet at det er fantastisk her, med hotell, baner, mat og alt. Vi får tre fine kamper mot tre gode motstandere, så det blir en kampleir på mange måter, men med trening innimellom. Vi er i tolv dager, og får kombinasjonen av ganske mye trening, kamper og litt sosialt, for oss nye som kommer inn. Bli enda bedre kjent med enkeltspillerne, og jeg kommer til å ha møter med dem alle sammen i tillegg. Så vi bruker dagene godt.

Det er kamp allerede lørdag mot Godset. Det er både Eliteserie-motstand og en gammel lokalrival for Hansen, som også har spilt for Drammen-klubben tidligere.

- Det er gøy å møte gode lag. Vi har fått nok å bryne oss på i de to foregående kampene også, for all del, men vi har byttet veldig mye. Det gjør vi til dels i morgen også, men kanskje ikke så mye og så tidlig. Det begynner å nærme seg litt at vi må begynne å tåle 90 minutter, men første kamp på gress er litt annerledes. Det er litt større belastning. Men vi har lyst til å klå Godset så godt vi kan. Vi har lyst til å få en god opplevelse, vi har lyst til å score mål og vinne fotballkamper, og det begynner litt sånn for alvor i morgen.

Spent på Holtan

Når han nevner det å score mål, er det naturlig å ta opp torsdagens nyhet om at Joacim Holtan er klar for klubben. Spissen kommer fra FK Haugesund og rakk så vidt bare å sove litt mellom signering, presentasjon og medisinsk sjekk, før det var avreise til Spania.

Les også: Holtan klar for KIL: - Vært førstevalget hele veien

- Det er en vi har kjent og fulgt i mange år. Han har vært en målscorer i mange år, helt fra Mandalskameratene og via Bryne. Så hentet vi ham fra FKH nå, på lån med opsjon på kjøp. Det er en vi kjenner veldig godt, og det er klart at målscorere i norsk fotball, de blir lagt merke til. Han har høyt målsnitt overalt hvor han har vært, bortsett fra i Haugesund der han ikke er blitt satset på, så det er en vi har veldig forventninger til og tro på, selvfølgelig, siden vi henter ham, sier Hansen og fortsetter:

- Han var øverst på lista vår og vi har fått den spissen nå, tror vi, som kan erstatte Bringaker og forhåpentligvis gi oss mange mål og målpoeng. Vi vet at han jobber hardt, så vi tror han skal passe godt inn.

Venter på Jahr-svar

KIL-treneren tror det kan bli moro allerede lørdag.

- Jeg håper det, nå er det mye som ligger til rette. Det er meldt bra vær og litt mindre vind, og vi har folk stort sett skadefrie. Bortsett fra Jahr, som dessverre er hjemme, Gjerstrøm og Bull som sliter littegrann, så er alle tilgjengelige. Men vi kommer til å bytte litt fortsatt, men kanskje ikke så tidlig som i de to foregående kampene.

Fortsatt venter han på en endelig bekreftelse på situasjonen til Jahr.

- Han er ikke for optimistisk selv, så det tar nok fort sin tid.

Avspark mot Strømsgodset er klokken 14:00 lørdag.

Annonse fra Obos-ligaen: