Kongsvingergutter til nye klubber

Markus Nygård og Alexander Håpnes er begge Kongsvingergutter. Nå er de tidligere KIL-spillerne klare for nye klubber. - Tar med meg masse erfaring fra Kongsvinger.

Annonse:

Alexander Håpnes signerte i forkant av 2021-sesongen en 1-årskontrakt med KIL, og fikk i løpet av jubelsesongen 13 kamper for laget fra hjembyen. I vinter har han trent med Moss, og nå er det også klart at unggutten signerer for laget i PostNord-ligaen.

- Det kjennes veldig bra ut. De la fram et veldig spennende prosjekt, og jeg liker tankene de presenterte meg rundt hvordan de skal ta steg som klubb. Det hørtes spennende ut, så det føles veldig riktig å signere for Moss, forteller Håpnes - som er godt på plass både i byen og laget. 

Håpnes har allerede spilt flere treningskamper for de gulkledde, men i sin aller første opptreden for klubben var det knyttet litt ekstra spenning til. Motstander var nemlig KIL. 

- Det var veldig rart å skulle møte sin tidligere klubb og tidligere lagkamerater. Det var jo min aller første kamp i noe annet enn KIL-tøy, og det i tillegg mot KIL. Men jeg kunne spille med lave skuldre, og fokuserte på å vise meg fram. Det var jo gøy sånn sett, fortsetter Håpnes.

2-årskontrakt med Moss

Og vist seg fram klarte tydeligvis 20-åringen, for kort tid etter å ha vært med på å slå KIL 3-0 i treningskampen tidlig i februar så signerte Håpnes en 2-årskontrakt med Moss. 

- Nå er det 2 år i Moss som gjelder. Og jeg er jo her for å kjempe meg til mest mulig spilletid. Det er viktig for meg i den alderen jeg er i, og for den utviklingen jeg skal ha. Jeg tar med meg masse erfaringer fra Kongsvinger, og nå skal jeg vise det fram i Moss-trøya. Nå får jeg bare takke for tiden min i KIL, og så er fokuset nå på å hjelpe Moss opp og fram, men samtidig ha en utvikling for min egen del. 

IMG_2206.jpg
Håpnes til Moss. Her i KIL-drakt under NM-kampen mot Elverum i 2021.

- Jeg har jo absolutt ambisjoner om å bli en skikkelig god fotballspiller, og akkurat nå føles Moss som helt riktige sted for meg å ta nye steg, fortsetter han.

Og skulle ting gå etter planen for Kongsvingergutten, så er det heller ikke til å legge skjul på at spill for KIL igjen en vakker dag også er en liten drøm. 

- Det hadde vært veldig morsomt, og jeg håper jo selvfølgelig det.  Å spille i KIL-trøya igjen hadde vært moro. Man vet jo aldri i fotball, så får vi se hva som skjer. 

Nygård til Gjelleråsen

En annen lokal unggutt som nå får muligheten andre steder er Markus Nygård. Midtstopperen signerte tidligere i vinter for 3. divisjonsklubben Gjelleråsen. 

- Det er gledelig at ting er på plass. Jeg hadde samtaler med ulike klubber, men konkluderte etter hvert med at Gjelleråsen var et smart valg for meg nå. Det er spennende. En ny utfordring, så jeg gleder meg til dette, forteller Nygård. 

Unggutten fikk 2021-sesongen preget av skader, men ser positivt på situasjonen nå. 

- Nå er kroppen mye bedre. Jeg har fått trent for fullt de siste ukene, så ting ser bra ut nå, og jeg gleder meg til å komme i gang med sesongen. 

Gjelleråsen vil i 2022 spille i Norsk Tipping-ligaen avd. 6. Samme avdeling som blant annet FUVO og LSK 2. 

_DSC0861.jpg
Nygård til Gjelleråsen.

- Det blir spennende å spille for en annen klubb. Jeg har jo ambisjoner som fotballspiller, og har enda ikke fylt 21 år. Så det å ta et lite steg ned til et godt 3. divisjonslag tror jeg er perfekt for meg nå. I Gjelleråsen skal jeg få spilletiden jeg trenger, og det skal bli fint. Her er det ambisjoner om et opprykk, og det hadde det vært moro å være med på. 

- Jeg har jo vært i KIL-systemet siden jeg var 6 år. Så det har vært mange fine år i KIL. Både i bredden og i KIL Toppfotball. Mange fine minner, så jeg setter utrolig stor pris på alt jeg har lært i KIL. Nå er ambisjonene mine å ta nye steg som fotballspiller. Bygge på meg selvtillit, og bli den best mulige fotballspilleren jeg kan bli. Så får vi se hvor langt det kan gå. Drømmen om en retur til KIL er jo ikke lagt død, så får vi se. Mye kan skje i fotballen på kort tid, avslutter Kongsvingergutten. 

Et ansvar

KIL-sjef Espen Nystuen gleder seg over at både Markus og Alexander nå har kommet seg til nye klubber, og er tydelig på at selv om klubbadressen er ny så er de begge KIL-gutter i hans øyne. 

- Markus og Alexander er begge Kongsvingergutter, og vi er utrolig glad for at de nå får muligheten hos to veldig fine fotballklubber. Begge kan ta store steg som fotballspillere, og ettersom de har vokst opp i KIL har vi naturligvis et ansvar for nettopp det. De er KIL-gutter, og vi skal selvfølgelig ha et godt øye med på utviklingen deres. Den vet vi kommer, og nå får de gode muligheter hos sine nye klubber til å ta steg, forteller Nystuen. 

- Det er gledelig at vi kunne bistå de videre til en ny klubb. Håpet er selvfølgelig at de en gang kommer tilbake til KIL og byen her, kanskje som spillere eller trenere, med ny erfaring og kompetanse. Ingenting hadde vært mer gledelig, og vi ønsker de begge masse lykke til i sine nye klubber. 

Annonse fra Obos-ligaen: