Mapei Sport på plass

Tirsdag var det duket for nok en testrunde med Mapei Sport.

Annonse:

For åttende gang er Mapei Sport tilbake på Kongsvinger for å teste den fysiske tilstanden til KIL-gutta.

Det er gjennom KILs hovedsponsor - Mapei - at muligheten med Mapei Sport har dukket opp.  Det gir KIL tilgang på det samme testregime som store internasjonale klubber

Vi tok en prat med Eirik Mæland etter at også han hadde gjennomført de grundige testene:

- Det er interessant å se hvordan man ligger ann. Dette er jo en helt annen tilnærming enn det jeg er vant med fra tidligere klubber jeg har vært i. Jeg tror andre norske klubber har en vei å gå når det kommer til slike tester. Dette er imponerende, fortalte KILs assistenttrener og spillerutvikler.

IMG_9301
Fornøyd: Eirik Mæland var i åpenbart godt humør etter gjennomført testing. Er han like blid når testresultatene presenteres?

- Tidligere har jeg vært med på biptest, og ikke så veldig mye annet. Så dette er noe helt annet, og jeg tror mange klubber verken har kapasitet eller kunnskap til å gjennomføre slik, så her har vi et konkurransefortrinn om vi bruker dataen rett. Men jeg kan tenke meg at de fleste klubber ville takket ja til å gjennomføre dette, om de fikk muligheten.

Status på gruppa

Mapei Sport jobber sammen med noen av verdens beste atleter, ikke bare i fotball, men også i andre idretter som sykkel og alpint. Onsdag morgen vil resultatene det italienske teamet kommer frem til bli presentert for spillerne og for KIL-ledelsen

Hvordan vil man benytte resultatene man sitter igjen med etter disse testene fra Mapei Sport?

- Nå i denne omgangen handler det jo om å få en status på gruppa per nå. Også blir det jo en sammenligning mot resultatene vi fikk i fjor. Så får vi jo se om den treningen vi gjør, om den har noe effekt, og hvor bra effekt den har.

- Nå må vi se på resultatene, og vurdere ut ifra det. For eksempel hvordan vi ligger ann nå i forhold til første test i fjor. Jeg gleder meg til å se nærmere på resultatene, avsluttet Mæland.

Se flere bilder fra test-dagen nedenfor:

IMG_9097
Kaptein-test: Adem Güven var en av de første som ble testet tirsdag morgen. - Jeg scorer godt også denne gangen, lo han etter gjennomført testing.
IMG_9186
Dr. Ermannno Rampinini og hans italienske team gjennomførte nok en testrunde i Kongsvingerhallen tirsdag formiddag. Her tas det blodprøver av Martin Vinjor.
IMG_9152
Harald Holter gjør seg klar for siste test for dagen.
IMG_92899
Mika Lehkosuo og Ville Jalasto deler noen tanker rundt dagen.
IMG_91755
Fredrik Pålerud godt i gang med siste øvelse for dagen.
IMG_9158
Jonas Rønningen sjekker pulsen før han begynner øvelsen.
IMG_9323
Keeperne var også med på dagens øvelser, her Saku-Pekka Sahlgren
IMG_9315
Følger med: Eirik Mæland observerer nøye underveis.

 

Annonse fra Obos-ligaen: