Ny kamp, nye muligheter: - Vi må brette opp ermene

Vi stilte KIL-trener Vegard Hansen ett spørsmål. Det ble et langt svar.

Annonse:

- Hva har du gått og tenkt på siden kampen mot KFUM, Vegard?

- Hvordan vi kan bli bedre på å bryte ned og skape målsjanser mot lag som ligger lavt, og forsvarer seg slik som «Kåffa» gjorde bra mot oss. Som Hødd gjorde minst like bra og som sikkert Skeid og andre kommer til å gjøre mot oss. Vi er nødt til å løse det der.

Vi hadde et møte der vi tok det opp. Trenerne hadde pratet sammen først, og det hadde spillerne også. Vi har i hvert fall lik oppfatning av realiteten, og også de samme løsningene.

Vi er nødt til å trene enda mye mer på dette. Det viser seg at det kanskje er en enda vanligere måte å møte oss på enn vi hadde forutsett.

Det blir veldig små rom å spille i, og da krever det mye trening for å bli gode nok på det. Så det skal vi jobbe med. Sette opp situasjoner i trening som vi vet vi kommer til å møte i kamp. Og vi er nødt til å bli bedre på det. Innleggsfase, skudd, hvilke rom vi skal angripe. Slike ting.

Stort sett har vi vært solide defensivt i alle disse kampene. Motstanderen har lav XG (forventede mål). Det ligger ikke noe mål i lufta hele tiden, men de scorer likevel. Så de sjansene motstanderen får blir så store. Og det er nok fordi vi har ballen så mye, at vi får overganger mot oss og da blir det ofte to mot to eller tre mot tre og slike situasjoner en mot en.

Det løser vi heller ikke bra nok.

Vi er litt veike noen ganger i gjenvinningen. Det første målet mot KFUM var forferdelig. Det andre var et frispark vi slo rett til dem, og så et godt skudd. Så det er en stor feil av oss, men alle de feilene som skjer fra vi taper ballen ...  – og det er mulig det skulle vært frispark, mulig ikke, men vi må spille til fløyta går. Vi er softe i duellspillet, vi klarer oss ikke en mot en mot og de skyter fra skrå vinkel.

Da kommer vi bakpå da.

Og så er det litt uflaks. Han på Hødd rappet ballen i krysset etter et innkast og nå var det en som klinket ballen i mål med et godt skudd. Jeg vet ikke om det er tilfeldig eller uflaks at vi slipper inn den type mål, men vi gjør nå i hvert fall det, da. Vi lar dem få muligheten til å komme så nærme målet vårt, når de egentlig ikke har hatt en målsjanse i hele kampen.

Så det er også noe vi må løse. Vi kan ikke være så lette å score på når de først er i nærheten av vår 16-meter.

Skeid besøker Gjemselund på 16. mai, fotballens festdag. Her kan du sikre deg billetter!

Det er mulig det henger sammen, men vi må få orden på dette. Vi må være mer solide, også defensivt. Det vil kanskje gi oss flere muligheter offensivt også.

Vi må brette opp ermene, jobbe knallhardt og sørge for at vi er der vi skal mot Skeid, sier Vegard Hansen.

Les også: Neste motstander: Skeid

Mot Skeid i morgen, på fotballens nasjonaldag 16. mai, trenger vi mange slike som Holtan på tribunen:


Annonse fra Obos-ligaen: