Positivt overrasket av KIL: - Høyt nivå på alt her

Vegard Leikvoll Moberg (32 om en uke) er på god vei til å tilvenne seg klubbens tøffe treningsregime.

Annonse:

Midtbanemannen fra Os er inne i sin andre uke som KIL-spiller, og han er virkelig i ferd med å finne seg til rette i klubben og ny by.

- Det går fint, og jeg kommer mer og mer på plass i byen. Nå har jeg besøk av kjæresten min også, så da trives jeg enda bedre. Treningsmessig er det tungt, men det er slik det skal være. Formen er på vei, mer og mer for hver dag.

Les også: Sesongkortsalget er åpent

Mandag morgen startet den første gruppa med sin svømmeøkt da uret viste 07:15, før det var fotball på isete underlag klokken 11:00.

Spillerne har fått en tøff start etter oppstarten for en uke siden, med grytidligere svømme- og yogaøkter, et beintøft styrkeprogram og selvfølgelig fotball.

Det er også varslet at intensiteten skal økes.

- Det er rett på. Svømming, styrke og fotball. Jeg har vært litt både her og der, men jeg har ikke vært borti så masse trening som det er her før. Det er en omvending for kroppen, og mentalt å være på plass til det, men det kommer seg. Jeg liker å trene, så når vi først kommer i gang, går det litt av seg selv etter hvert.

Moberg har spilt for flere gode klubber, og opplevd på nært hold hvordan ting gjøres i for eksempel Bodø/Glimt og Brann.

(Se intervjuet med Moberg her, artikkelen fortsetter under):


Nå forteller han at han har fått et positivt inntrykk av KIL etter en drøy uke i klubbens treningstøy.

- Det er en veldig fin klubb og en veldig fin gjeng. Jeg er blitt tatt godt imot. Jeg vet ikke om jeg skal si at jeg er overrasket over selve klubben, men alt er på et høyere nivå enn jeg hadde sett for meg. Ikke at jeg hadde sett for meg at det var på et lavt nivå, misforstå meg rett, men det er på et høyt nivå. Lunsjen vi skal ha nå, den gleder jeg meg til. Det er veldig bra levert av de som er på kjøkkenet. Så det er fryd og gammen.

- Du har vært i store klubber tidligere, men ting er på stell her også?

- Det er på stell her. Det er ikke det utenfor banen vi kan sette fingeren på hvis det ikke blir resultater. Alt er lagt til rette for at vi kan få til noe her.

Boks til boks-spilleren har som mål å komme seg ofte inn i motstanderens straffefelt og dunke ballen i nettet, og allerede ser man tegn på akkurat det på de korte kampene på liten bane på trening.

- Når det kommer mål inn i treningsøktene, er det et instinkt som våkner, sier Moberg og smiler.

Les også: Generalprøve på Lerkendal - slik spilles vinterens treningskamper

At det lå igjen en del snø og is på banen etter helgens nedbør, lot han seg  ikke prege seg nevneverdig av.

- Jeg har spilt kamper på Aspmyra med mye mer snø enn dette, så det går fint. Jeg har også et touch som passer når det er snø, det blir klabb og babb uansett, så da spretter ballen fort min vei.

- Kanskje vi bare skal skru av undervarmen?

- Ja, det er bare å beholde dette slik, sier Moberg og gliser.

Slik så det ut på treningen mandag:


Annonse fra Obos-ligaen: