Tøff test mot svensk topplag: - En fin referanse for oss

Onsdag tar KIL turen til Göteborg for å spille mot svenske Häcken.

Annonse:

Laget som ledes av tidligere landslagssjef Per-Mathias Høgmo kjemper helt i toppen av Allsvenskan, som er det øverste nivået i nabolandet.

De er poenget bak serieleder Djurgården, men foran lag som Hammarby, Malmö og AIK.

Ettersom det er landslagspause og ikke seriekamp igjen før Sogndal tar turen til Kongsvinger 3. oktober, ser KIL på det som en flott mulighet til å finpusse formen og teste seg mot et storlag.

- Vi gir spillerne fri i helgen som kommer, og tanken er å få spilt en kamp mot en skikkelig god motstander og få trent på den måten, i stedet for å være her og gjøre de samme tingene som vi pleier å gjøre, sier KIL-trener Eirik Mæland.

Häcken som kniver i teten i Sverige, blir dermed en både artig og tøff test for et KIL-lag i form.

- Ja, det er litt det, og ikke minst at det er et utenlandsk lag, som det er sjeldent vi møter. Det er kult å kjenne litt på det også.

Les også: Vil du bidra i KIL Toppfotball?

Høgmo har som så mange ganger før suksess hos våre naboer, og Mæland snakket litt med ham i forrige uke.

- Han er positiv. Han er både god og trives i Sverige, han, sier KIL-treneren med et smil.

Martin Tangen Vinjor fikk seg en smell i KIL 2-kamp i helgen. Den var heldigvis ikke så ille som først fryktet, men han er likevel uaktuell til denne kampen.

Les også: Aamodt Eriksen endelig tilbake - skadestatus på troppen

I tillegg har laget noen skader fra tidligere og noen spillere har slitt med sykdom. Dersom blir det litt belastningsstyring og muligens noen forbehold på enkelte.

- Vi har spilt lørdag og mandag i forrige uke, og så kamp igjen nå, så det er tett program. Noen er litt halvveis og vi var litt tynne fra før med folk ute, så vi tar nok litt hensyn til noen som ikke skal spille hele kampen. Men vi har noen som kan stå 90 minutter også, så vi må bruke dette for å forberede oss godt til de fem siste kampene.

- Hva håper du å få ut av kampen?

- Referanser på nivået mot et topplag i Skandinavia og en god, fysisk økt og en tøff kamp.

KIL reiser i utgangspunktet med en tropp på 20 spillere.

August Strömberg, Isak Midttun Solberg, Marius Aamodt Eriksen, Marius Høiby, Trace Murray, Kristian Jahr, Daniel Lysgård, Martin Sjølstad, Oliver Banken Sandberg, Oscar Berg Nordstrøm, Harald Holter, Eric Taylor, Tobias Bjørnebye, Dharmesh Navaratnam, Ludvig Langrekken, Nikolai Ronaldo Bull Jørgensen, Knut-Erik Kjos, Martin Hoel Andersen, Mathias Bringaker, Adem Güven.

Annonse fra Obos-ligaen: