Tøft laguttak: - Vanskeligste jeg har vært med på her

Stadig flere melder seg på i en kamp om en plass i startelleveren, og for Eirik Mæland og teamet har dette laguttaket vært den hardeste nøtta å knekke før Skeid-kampen.

Annonse:

KIL tok et langt steg mot å sikre en plass i kvaliken for opprykk med seieren over Sandnes Ulf foran et hjemmepublikum med fotballfeber mandag kveld.

Nå venter en tøff oppgave med bortekamp mot Skeid på Nordre Åsen i årets nest siste seriekamp.

Skeid skal spille kvalifisering, men for Mælands gutter er det mye som ligger i potten. Både å sikre kvalifiseringen og å skaffe seg en best mulig utgangsposisjon før det eventuelt starter.

- Det er som alltid, vi har satt oss selv i en veldig god posisjon og er i flytsonen. Vi gleder oss veldig til nok en kamp, så det er kjekt om dagen.

Fra forrige kamp er Kristian Jahr og Adem Güven tilbake etter å ha sonet karantene, og erstatterne både i den kampen og tidligere har levert gode prestasjoner. Derfor er det mange som har meldt seg på i kampen om en startplass.

- Dette er det vanskeligste laguttaket jeg har vært med på her. Det var veldig vanskelig. Det er stor konkurranse og mange er i form, så det var vrient.

- Fortell litt om troppen og det du har å velge i?

- Jeg synes vi har en god kjernegruppe på 13-14 mann som kjemper om de elleve plassene, og så har vi en sulten, litt yngre gjeng bak. Så det er veldig fin dynamikk i gruppa nå. Det er veldig vanskelig å ta ut de elleve.

Les også: Langt steg mot kvalik etter nok en KIL-seier

Laget er i kjempeform, og det har vært en lang rekke gode resultater. Skeid borte kan også bli en vrien oppgave, men det gjelder å gjøre de samme tingene som vanlig, like godt.

- Det er det samme som det har vært. Mentaliteten, intensiteten i det vi holder på med. Forsvare oss godt og være stramme der. Jeg synes også angrepsspillet vårt er i utvikling, og vi må fortsette å by på oss selv og tørre å gå fremover når vi har muligheten.

- Da satser vi på at det blir en svett kveld for vår gamle venn PerMagnus Steiring bak der hos Skeid?

- Jeg håper «Pelle» kan få kjørt seg litt. Han er glad i dueller, så om vi kan få ham til å springe litt, kan det bli kjekt. Det blir fint å se ham igjen, vi er glade i «Pelle».

Det er satt opp busser fra Kongsvinger og det bor allerede en del folk i Oslo. Derfor kan man også tillate seg å håpe på en del supportere med hjertet i KIL som tar turen på kamp for å støtte laget.

- Ja, og som jeg sa etter kampen sist synes jeg det var utrolig god stemning her i hallen. Det er kjekkeste jeg har vært med på i så måte her i min tid. Hvis det kan gjenskapes igjen på Nordre Åsen, hadde det vært helt suverent, sier Mæland.

Les også: Gratis supporterbuss til Skeid

Troppen til KIL ser slik ut: August Strömberg, Isak Midttun Solberg, Trace Murray, Marius Aamodt Eriksen, Lars Christian Krogh Gerson, Fredrik Holmé, Daniel Lysgård, Kristian Jahr, Martin Sjølstad, Martin Tangen Vinjor, Harald Holter, Eric Taylor, Oliver Banken Sandberg, Tobias Bjørnebye, Nikolai Ronaldo Bull Jørgensen, Martin Hoel Andersen, Brage Berg Pedersen, Adem Güven, Ludvig Langrekken, Mathias Bringaker.

Se intervjuet med Mæland her:


Annonse fra Obos-ligaen: