Aadnøy solgt til Strømmen: - Vokst som person og spiller i KIL

Matias Rogstad Aadnøy (23) tar turen videre til Strømmen i jakten på viktig spilletid.

Annonse:

Midtstopperen delte nyheten med lagkameratene denne uken, og tar nå farvel med KIL for denne gang.

- Det er litt på tide for min del, med tanke på spilletid og alder. Jeg hadde ett år igjen av kontrakten her, men de siste årene er jo blitt litt opphakket når det kommer til skadesituasjonen, og for så vidt også konkurransesituasjonen. Jeg føler at dette er det lureste jeg kan gjøre nå, sier Aadnøy.

Skademareritt

Han har skrevet under for Strømmen.

- Dette er et år der jeg er avhengig av å spille, ettersom de siste årene er gått bort. Jeg må egentlig bare ta denne sjansen. Jeg har alltid kjent til Strømmen som et solid OBOS-lag, og en klubb som får mye ut av små ressurser. Det passer også fint med bosted og at familien min og kjæresten alle holder til i nærheten.

Les også: Rørt Aadnøy tilbake etter 478 dager

Den fysisk robuste romerikingen har fått mye av KIL-karrieren ødelagt av skader.

10. februar i fjor dro han igjen på seg KIL-drakta og spilte treningskampen mot Gjøvik/Lyn i snøføyka på Gjemselund.

Da hadde det gått 478 dager siden forrige gang han spilte en kamp for KILs A-lag, etter å ha pådratt seg en stygg skade halvannet år tidligere.

Kom i 2016

Aadnøy kom til Kongsvinger i 2016 og begynte på NTG. Han signerte en amatørkontrakt med ungdomsavdelingen i 2017 og sin første proffkontrakt i 2019.

- Det har vært veldig lærerikt og gøy, men kanskje ikke blitt så mye spilletid som jeg skulle ønske. Det har vært litt naturlige årsaker til det også. Jeg spiller i en posisjon som krever en god del erfaring. Da jeg var 19-20 år var det vanskelig, og i 2020 var jeg på utlån i 2. divisjon. I 2021 fikk jeg et lite løft, en del spilletid og tillit og følte jeg tok mange steg. Det var veldig gøy å være med på det opprykket og være med å bidra. Det er noe jeg setter veldig høyt.

- Men så endte det med at jeg røk kneet, da. Det er litt typisk, når du først får en opptur så skjer det. Året etter var relativt tøft, med mye usikkerhet og kneet som ikke var så bra. Men å ha vært en del av en spillergruppa her, som er så inkluderende og det er lett å prate med alle, hjalp meg veldig, og det setter jeg veldig stor pris på.

Uforløst potensial

Avtalen med Strømmen gjelder ut året, og planen er å holde seg skadefri og spille mest mulig.

- Det siste året nå har jeg vært litt tilbake fra skade, men fortsatt hatt avbrekk med andre ting som har oppstått. I tillegg har vi vært veldig gode og hatt mange gode i min foretrukne posisjon. Så det beste for meg nå er å prøve andre utfordringer og kunne spille. Jeg har store ambisjoner og føler at jeg har et uforløst potensial som på en måte er blitt ødelagt av skader. Jeg trenger en periode der jeg får mye mer spilletid for å utvikle meg og ta steg.

Les også: Svensk driblekant klar for KIL

- Jeg har hatt en fin tid i KIL, og har vokst som person og fotballspiller. Jeg har vært heldig som har vært en del av en så bra treningskultur, spillergruppe og profesjonalitet i hele karrieren min, enn så lenge, og vil ta med meg det videre.

- Foregangsfigur på profesjonalitet

Sportslig leder Espen Nystuen ønsker å takke Aadnøy for de mange årene og den helproffe innsatsen for KIL.

- Vi må rette en stor takk til Matias, som har vært her i mange år. Han er ikke det største talentet rent fotballmessig, men er velsignet med et veldig godt fysisk utgangspunkt og jobber knallhardt. Det var grunnen til at vi tok ham opp i A-stallen og satset på ham, sier Nystuen og utdyper:

- Han hadde en god sesong i 2021 og spilte seg inn på laget, men var uheldig og røk korsbåndet. Han har hatt en trøblete tid, men har stått i det og vist hvor sterk han er mentalt. Han har en usedvanlig profesjonell innstilling, og er en foregangsfigur på dette med profesjonalitet og mentalitet. Vi ønsker ham masse lykke til videre. Han trenger å få spilt kamper, og det vet vi at han kan få i Strømmen. Det blir spennende å se hvordan hans utvikling blir.

Annonse fra Obos-ligaen: