Holter fulgte hjertet - begynner jakten på 300 KIL-kamper

Harald Holter (26) har hatt andre muligheter, men valgte å bli værende på Gjemselund. Årets visekaptein har signert for en ny sesong.

Annonse:

- Det gjør jeg først og fremst fordi jeg liker meg veldig godt her, og tror at vi kommer til å få en veldig bra sesong. Det har jeg lyst til å være en del av. Og jeg er blitt glad i KIL, sier Holter.

I fjor fikk han en mildt sagt spesiell oppkjøring, da det først ble meldt at korsbåndet var røket og at hele sesongen ville gå fløyten.

Plutselig kom kontrabeskjeden, og Holter kjempet seg tilbake på banen.

- Jeg fikk egentlig min beste KIL-sesong etter å ha mistet en hel preseason. Så kanskje det er det som er oppskriften; å bare slappe av nå i vinter, spøker Holter.

- Neida, men det bør være mulig å skaffe seg et enda bedre utgangspunkt nå i år, tilføyer han mer alvorlig.

Les også: Jahr er klar: - Veldig tro på det vi holder på med

26-åringen sto uten kontrakt etter årets gode sesong, og hans gode spill som styrmann på ei KIL-skute som dro på tokt og hentet hjem seirer over land og strand, ble lagt merke til.

Derfor fantes det også alternativer for mannen som mot KFUM i kvaliken ledet laget ut til sin kamp nummer 200 i KIL-trøya.

- Det var egentlig ikke noe helt konkret, men det var litt snakk her og der. Men jeg landet på at KIL er det tryggeste og beste valget.

Pass deg, Charlie

I løpet av en høst det luktet svidd av ble en ny gnist tent i Kongsvinger. Tilskuerne ble stadig flere og mer høylytte, og etter hvert som sterke motstandere ble eliminert i kvaliken, steg entusiasmen og optimismen taktfast.

Les også: Taylor-overgangen gjort permanent

Nå er også flere av de sentrale brikkene på plass, ny trener er ansatt og allerede er Vegard Leikvoll Moberg signert.

- Noen av de tingene du sier der bidrar til at det er veldig enkelt å fortsette. Det var så moro denne sesongen. Jeg har det ferskt i bakhodet og jeg har ståltro på det vi holder på med. De siste dagene har ledelsen klart å få forlenget med viktige spillere og jeg regner med at det kommer et par mann til. Vi har fått en bra trener og ting ligger veldig til rette for en god sesong.

- Du har rundet 200 kamper for KIL nå. Hvor høyt sikter du, egentlig?

- Jeg har vært inne og kikket litt, og sett at Charles Berstad ligger på over 300. Så neste år er vel første steg i jakten på den, da, gliser Holter.

- Men mer alvorlig er det veldig stas at jeg har 200 kamper. Det er ikke alle som får oppleve det i en klubb. Jeg synes det er veldig stort.

Veldig gledelig

At det er stas med Holters navnetrekk på nok en kontrakt, synes også sportslig leder Espen Nystuen.

- Harald har hatt muligheter andre steder, eller han kunne i hvert fall kunne fått det. Men nå blir han her. Han har over 200 kamper og går inn i sin niende sesong for KIL. Spesielt de siste to årene har Harald utviklet seg til det han kan bli; en leder på defensiv midtbane som styrer spillet og laget. Vi er veldig fornøyde med at en kontinuitetsbærer som Harald er på plass, sier Nystuen.

Les også: Dobbel seriemester klar for KIL

I år fikk man som kjent først beskjed om at hele sesongen skulle gå uten Grue-gutten. Men så viste det seg – heldigvis – å være feil, og Holter kjempet seg tilbake.

Etter hvert kom toppformen og han var en stabil og god spiller på og utenfor banen.

- Vi håper Harald skal få en like god sesong, nå også med full oppkjøring slik at han kan bidra fra dag én. Han er en av de mange lokale gutta vi har brukt lang tid på å bygge opp, og det er veldig gledelig å se det, sier Nystuen.

Nå kan du sikre deg den kampbrukte og signerte drakta til Harald Holter. Følg denne linken til årets draktauksjon!

Annonse fra Obos-ligaen: