Solgt til Danmark: - Her har jeg hatt det beste året mitt på lenge

Tobias Bjørnebye (24) er klar for den danske klubben Esbjerg.

Annonse:

Bjørnebye signerte for KIL i slutten av februar i fjor, etter tidligere å ha vært innom Lyn, Rosenborg, Hødd og Sogndal. 24-åringen var totalt på banen i 30 kamper i cup, serie og kvalik forrige sesong.

I januar fikk han tillatelse av KIL til å reise på prøvespill i den danske nivå tre-klubben Esbjerg. Oppholdet var vellykket og nå er han tilbudt en kontrakt.

Mandag morgen tok han farvel med KIL-gjengen og satte seg på toget for å ta fatt på eventyret i Danmark.

- Nå har jeg vært i Danmark på prøvespill i en drøy uke, og vi har kommet frem til at det blir en overgang for meg. Så da blir det til at jeg reiser og signerer der i dag, sier Bjørnebye.

Midtbanemannen startet ikke alle kampene forrige sesong, men de gangene han fikk ansvaret, leverte han varene.

- Dette kom egentlig i stand etter at jeg spilte ålreit da vi var inne i hallen og slo de fleste lag. Da hadde agenten min tipset en klubb, og de fulgte med og syntes det var spennende. Det er jo tilfeldigheter også, det er litt slik fotballen er. Jeg var der i ti dager og det gikk veldig fint, så da ble det ordning nå.

Les også: KIL møter FFK lørdag - her er hele listen over treningskamper

Nå venter et helt nytt kapittel, der han både skal spille og bo i et nytt land.

- Man grugleder seg litt. Det er jo noe helt nytt, med utlandet. Og det er veldig trist å dra fra den klubben og den gjengen her. Men jeg tror det er en sjanse jeg må ta, og så får vi se hvordan det faller ut.

- Veldig glad i denne klubben

I løpet av det siste snaue året har Bjørnebye stortrivdes på Gjemselund.

- Her har jeg hatt det beste året mitt på lenge, generelt i livet. Jeg har vokst som person og som spiller, og det er det Kongsvinger som har latt meg få gjøre. Å være meg selv.

Les også: Sterke resultater på årets første Mapei-test

For han legger ikke skjul på at det ikke alltid har vært like ålreit tidligere.

- Det har jo vært litt turbulent et par år før jeg kom hit, der jeg ikke hadde det noe gøy med fotball eller meg selv. Så fikk jeg komme til KIL, være meg selv og da har det gått mye bedre. Så jeg er veldig glad i den klubben her, sier Bjørnebye.

Den trivelige 24-åringen kan nok trygt slå seg til med ro at flere har rukket å bli glad i ham også.

- Jeg satser på at det går begge veier og at man har gitt et godt inntrykk. Jeg tror det, så jeg har venner for livet her.

De aller fleste kjenner til at også hans far, Stig Inge, har spilt for KIL. Nå er han i likhet med far klar for et utenlandseventyr som fotballspiller.

- Det blir et absolutt et eventyr, og det var derfor jeg følte at jeg måtte ta denne sjansen. Det kan hende den ikke kommer igjen. Og det er ikke noe galt i å prøve og feile heller, for all del. Da kommer man bare tilbake til Norge og fortsetter der, så man må bare ta sjansen, sier Bjørnebye.

Gode samtaler

Sportslig leder Espen Nystuen forteller at KIL har forsøkt å være løsningsorienterte i saken.

- Vi vil gjerne takke Tobias for tiden hans i KIL. Han har vært dønn profesjonell. Stått på hver eneste dag, er en fantastisk type, er godt oppdratt og har gode manerer. Han har jobbet hardt og bidro til at vi fikk en god sesong i fjor, sier Nystuen og legger til:

- Vi har hatt samtaler med Tobias etter sesongen. Han ønsker å være en viktig del av et lag, og han er i en alder der han er nødt til å få spilletid. Vi kan ikke garantere det, og når han får en mulighet i en så stor klubb som Esbjerg er og han blir forespeilet å få spilletid, har vi søkt å finne løsninger. Det har vi lyktes med og han er nå solgt.

Les også: Positivt overrasket av KIL: - Høyt nivå på alt her

KIL-sjefen er glad for å høre Bjørnebyes rosende ord om klubben og tiden hans her.

- Det er veldig hyggelig å høre. Det setter vi veldig pris på. Vi har også satt veldig pris på Tobias – som seg selv. Han er en utrolig fin person og vi ønsker ham masse lykke til.

Annonse fra Obos-ligaen: