Mapei: - KIL er regionens flaggskip

Mapei fortsetter som KILs generalpartner. - Det å ha et lag som har prestert som KIL i så mange år betyr noe for hele regionen.

Annonse:

Mapei har vært en trofast samarbeidspartner av KIL i over tjue år, og de siste sesongene har industribedriften vært godt synlig som klubbens generalpartner. Nå er partene nok en gang enig om en fornyet avtale, og Trond Hagerud, adm. direktør i Mapei, er tydelig på hva samarbeidet med KIL betyr. 

- Vi har vært samarbeidspartner med KIL i over tjue år. KIL er regionens flaggskip og det er viktig for oss. De er en tydelig merkevare for regionen, og det vil vi støtte opp under.

Kan du si noe om hva samarbeidet har gitt Mapei?

- Det hele handler om identitet og synlighet. Det å ha et lag som har prestert som KIL i så mange år betyr noe for hele regionen. Så det er egentlig Kongsvinger som by som sitter igjen med mest. Kongsvingerregionen er viktig for oss. Det hele handler om selvbildet, identiteten og omdømmet vårt.

Den rollen KIL Toppfotball har for regionen mener Hagerud flere må omfavne. 

- Det er viktig at vi i regionen samler oss rundt noen flaggskip som vi kan være stolte av sammen. Der har vi KIL, og flere undervurderer nok KILs rolle og innvirkning for regionen.

Identifiserer seg med KIL

Hagerud er også tydelig på at Mapei og KIL deler mange av de samme verdiene som legger grunnlaget for et sunt samarbeid. 

- Det å ha guts. Sette seg høye mål, skape en vinnerkultur og vinne som lag. Det er verdier som Mapei stolt identifiserer seg med, forteller Hagerud videre og legger til at man finner flere likheter mellom en bedrift og en fotballklubb. 

- Det er med fotballen som det er i en bedrift. Noen ganger opplever man motgang, og det som er viktig er hva man gjør for å snu ting. Man må ha tro på hva man driver med, og ta de nødvendige grep. 

Og med en sportslig motgang i ferskt minne så er Hagerud spent på det arbeidet som er gjort inn mot den kommende sesongen. 

- KIL er en klubb med en god økonomi og en god ledelse. Det virker til å være mye spennende på gang inn mot 2021-sesongen. Kulturen i klubben og hele apparatet rundt er veldig bra, klarer man i tillegg å gjøre de riktige fotballmessige og organisatoriske grepene så har jeg god tro på årets KIL-utgave.

Interesserte eiere

Den italiensk-eide industribedriften har også lagt et 2020 bak seg som for de fleste av oss bød på nye utfordringer, men Hagerud kan fortelle om et godt år. 

- Mapei hadde et utfordrende år som alle andre. Heldigvis er vi i en bransje som har vært litt skjermet for de største konsekvensene av Koronaviruset. Vi måtte ta grep underveis, men markedet vårt har fungert relativt normalt, og oppsummert har vi hatt et godt år. Vi ser lyst på framtiden, forteller Hagerud.

Mapeis administrerende direktør tar seg også tid til å snakke om de italienske eiernes KIL-interesse.

- Mapei i Italia vet mye. Samarbeidet vårt med KIL har selvfølgelig blitt godkjent hos Mapeis eiere, og de følger nøye med på KILs opp- og nedturer. 

Og med en sportslig nedtur å vise til den siste sesongen så var man et stykke bak hva de italienske eierne forventer seg av involveringen i KIL.

Det er viktig at vi i regionen samler oss rundt noen flaggskip som vi kan være stolte av sammen.

— Trond Hagerud

- Målet til Mapei er jo å være blant de beste. Og det speiles jo også over på KIL. Med det i bakhodet så håper jeg vi etter denne sesongen kan gi de gode nyheter, avslutter Trond Hagerud.

- Vi er privilegerte

KIL-sjef Espen Nystuen er åpenbart stolt for at KIL har Mapei som sin generalpartner.

- Vi er privilegerte som har Mapei som vår generalpartner. En av de åpenbare styrkene i samarbeidet er at Mapei bidrar og engasjerer seg i KILs utvikling på flere områder. De har gitt oss en inngang til Mapei Sport, og bare det viser hvilket unikt engasjement de har i klubben. 

For samarbeidet beveger seg godt utenfor det tradisjonelle sponsoratet forteller Nystuen videre. 

- Jeg føler meg sikker på at det ikke er mange andre norske fotballklubber som har en generalpartner som er så dedikerte og som har så klare tanker som det Mapei har for vårt samarbeid.

_DSC0298
Ikke som andre sponsorat. KILs samarbeid med Mapei er unikt i følge KIL-sjef Espen Nystuen.

Nystuen tar seg også tid til å skryte av Mapei. Med Trond Hagerud i spissen kan industribedriften vise til litt av et eventyr i Nord-Odal. 

- Mapei som bedrift imponerer meg. Fabrikken i Nord-Odal er en viktig hjørnesteinsbedrift, og vi er stolte av å ha en solid generalpartner som det Mapei er. De får til utrolig mye fra et lite sted, og sånn sett så tror jeg både verdiene og identiteten vår tuftes på mye av det samme. 

- Samtidig er Trond Hagerud er kanskje distriktets mest visjonære bedriftsleder, og hans brennende engasjement for KIL og ikke minst for Kongsvinger-regionen mener jeg sørger for at vi er en god match.

Og den sunne matchen mellom Mapei og KIL har sørget for at partene nå er enig om en ny 1-årsavtale. 

- Det er alltid ryddige forhandlinger med Mapei. Vi tenker likt når det kommer til mye, men Mapei er også tydelige i hva de krever og forventer av oss. Det er en styrke, og noe vi setter enormt stor pris på. Sammen ønsker vi det beste for KIL, og med Mapei på brystet er vi på god vei dit, avslutter Nystuen. 

Annonse fra Obos-ligaen: