Mapei med videre

KILs generalpartner Mapei har fornyet og styrket sin avtale i forkant av 2020-sesongen. - Handler om mer enn bare det å være generalpartner.

Annonse:

Mapei har vært en trofast samarbeidspartner av KIL i over tjue år, og de siste sesongene har Mapei vært godt synlig som klubbens generalsponsor. Nå er samarbeidsavtalen med industribedriften forlenget.

- Mer enn en generalpartner

Administrerende direktør Trond Hagerud i Mapei forteller om tankene bak det å fortsette som klubbens generalsponsor:

Vi er en stolt sponsor av KIL, og vil støtte det som er regionens fyrtårn.

— Trond Hagerud, Mapei
- Fra begynnelsen har vi gått inn i et samarbeid med KIL som vi har vært inneforstått med at kommer til å vare i mange år. Vi er fornøyd med resultatene fra i fjor, og vi er fornøyd med måten klubben driftes på, og ikke minst verdiene klubben står for. Samarbeidet vårt handler om mer enn bare det å være generalpartner vi ønsker også å være en bidragsyter til å utvikle klubben gjennom samarbeidet med Mapei Sport. Derfor er en ny avtale naturlig med tanke på den utviklingen vi synes klubben har.

Og fortsetter:

- Vi er en stolt sponsor av KIL, og vil støtte det som er regionens fyrtårn innenfor idrett.

Hagerud er enig i at kombinasjonen KIL og Mapei er en god match:

- Det å drive bedrift handler også om konkurranse. Det er en konkurranse uten sølvmedaljer, så derfor er det mange felles verdier og felles utfordringer ved å drive ett lag, og det å drive en bedrift. Sånn sett kan vi lære litt av det også. Vi er opptatt av at KIL er fyrtårnet vårt, og at det drives på en god måte. Vi har store fellesverdier med KIL, og vi er spesielt tilhengere av HEL VED-konseptet.

Mapei-sjef Hagerud er også en viktig samtalepartner for KIL-sjef Espen Nystuen, de kan sparre om det meste og bedriftslederen nyter også godt av relasjonen:

- Dialogen fungerer veldig bra. Det er stor respekt begge veier mellom oss, og det er fint å kunne bidra og lære av hverandre.

mapeipålerud
Med videre: Med Mapei på brystet kan det bli nye jubelscener på Gjemselund i 2020. Her fra kvalikkampen mot Sogndal i fjor høst.

Håper på opprykk

Også markedssjef i Mapei, Peter Fekete, er positiv når han beskriver samarbeidet med KIL. Han føler KIL anno 2020 står sterkere stilt enn på lenge:

- Jeg må si at jeg er veldig positiv med tanke på det som har skjedd i forkant av kommende sesong. Når det kommer til trenerapparatet, og de ressursene som er satt av for å forsterke samarbeidet med Mapei Sport, og det at man nå kan begynne å bruke tallene på en bedre måte er absolutt med på å forsterke ønskene våre om å være med videre.

Og markedssjefen er tydelig på hva som er tankene bak KIL-samarbeidet:

- Det er jo klart at hvor bedre KIL blir, hvor bedre markedsverdi vil draktreklamen vi har bety. Det er allikevel ikke derfor vi sponser KIL. Vi har et ønske om å bidra til at vi har et fyrtårn i regionen. Vi mener at det er viktig for veldig mye av det vi driver med at vi støtter opp under KIL.

Mapei nådde en historisk milepæl i 2019. Det var nemlig det første året totalomsetningen i Norden og Baltikum passerte 1 milliard norske kroner. Da kommer forventninger om videre suksess, akkurat som i fotballens verden:

- Det er veldig gledelig og litt skremmende på samme tid,  men utrolig inspirerende og gøy å være med på den reisen vi er på nå, og det skal bli spennende å se hvor vi er om 5 år. Med ny fabrikk, og masse muligheter fremover. Det er ikke godt nok med sølvmedalje året etter en gullmedalje. Så nå får vi håpe at KIL kan krone 2020 med et opprykk, avslutter Fekete.

Handshake1
Mapei med videre: Administrerende direktør Trond Hagerud i Mapei og KIL-sjef Espen Nystuen. Her fra Kongsvingerhallen under en test gjennomført av Mapei Sport.

- Langsiktighet

KIL-sjef Espen Nystuen er selvfølgelig godt fornøyd med at Mapei er med videre på laget:

- Vi er veldig godt fornøyd med Mapei som vår generalpartner. Mapei er veldig viktig for oss, og både Trond og Peter er dyktige til å følge opp avtalen, og de er gode samtalepartnere. Trond er mest sannsynlig vårt distrikts mest visjonære bedriftsleder og hans brennende engasjement for Kongsvinger-regionen sammen faller veldig med hvordan vi ønsker å fremstå. Det er en styrke i samarbeidet at Mapei bidrar til utviklingen av KIL på flere områder enn den rene avtalen, forteller Nystuen.

Mapei har på nytt signert en 1-årsavtale som KILs generalpartner, allikevel er det en tydelig langsiktig strategi bak samarbeidet.

- Vi ser jo at det er en langsiktighet her, selv om vi skriver en ettårsavtale så har vi sammen et langsiktig perspektiv på samarbeidet.

KILs samarbeid med Mapei Sport er også en viktig faktor for avtaleverdien.

- Samarbeidet med Mapei har som kjent gitt oss en inngang til Mapei Sport. Også her er det langsiktighet som gjelder. På lang sikt vil dette bare bli bedre og bedre, avslutter Nystuen.

IMG_7792
Sagstua: Mapei styrer virksomheten for Norden og Baltikum fra dette anlegget.

Mapei AS

  • Italiensk industribedrift etablert i 1937

  • Hovedkontoret for Norden og Baltikum ligger på Sagstua i Nord-Odal kommune

  • På anlegget på Sagstua produserer Mapei årlig 150 000 tonn fugemasse, mørtel, lim og andre kjemiske produkter.

  • Nådde en historisk milepæl i 2019 da totalomsetningen for Norden og Baltikum oversted 1 milliard NOK.

Annonse fra Obos-ligaen: