IMG_1049

Takket nei til KILs tilbud: - Alle har vært eksemplariske

Trace Murray (29) har takket nei til forslaget om ny kontrakt med KIL. Før veien går videre har han mange han vil takke for tiden på Gjemselund.

Annonse:

Murray kom til KIL fra Grorud, og har spilt seg inn i mange supporteres hjerter med sin duellkraft og mange flotte raid på høyresiden.

Les også: Sesongkort-salget er åpent

Mange i KIL-miljøet har også satt spor etter seg hos Murray, som blir litt emosjonell når han skal uttale seg om tiden på Kongsvinger.

- Jeg har virkelig hatt det veldig fint her. Alt fra supportere, til trenerteamet og lagkamerater, ikke minst. Det har vært en fantastisk reise. Jeg er veldig stolt over å ha fått muligheten til å være med på det. Det er ikke mange fotballspillere som får oppleve en slik type reise. Det er litt unikt, og jeg tar det virkelig med meg videre, sier Murray.

Da er det blitt offentlig at han har takket nei til KILs tilbud.

- Vi ble rett og slett ikke enige. Slik er det noen ganger. Det var et vanskelig og tøft valg å si nei.  

Les også: Forlenger: - Folk skal bli overrasket over hvor mye Ludvig har i seg

Har mange å takke

Backen signerte for KIL før 2021-sesongen, og har vært en del av den enorme oppturen klubben har hatt de to siste årene.

- Det har vært veldig fint å være spiller her, og en enorm overgang fra det man hadde i Grorud. Jeg merket fort hvor profesjonelt ting var. Alt fra frokost til lunsj, at arbeidsdagen er ferdig tidligere og hele oppsettet med analyse og alt rundt. Teamet rundt spillerne tar det på største alvor å sørge for at gutta får best mulig utvikling til enhver tid. All honnør til Mæland, Johan, Skogli Holt, Mika og Nystuen på det området der. De har vært eksemplariske, sier Murray og fortsetter:

- Jeg har fått levd ut litt av den profftilværelsen man alltid har ønsket seg, og jeg er utrolig takknemlig for det. Det har vært litt av en reise, med først å rykke opp fra PostNord til OBOS. Vi fikk en litt kronglete start på sesongen, men vi visste selv hva som bor i den gruppa. Det har vært kult å få være med på.

Les også: Jahr er klar: - Veldig tro på det vi holder på med

29-åringen vil også trekke frem en person til fra støtteapparatet. Mentaltrener Petter Nordstrøm har vært viktig for ham.

- Jeg vil gjerne legge til Petter og den fantastiske jobben han gjør med å ha individuelle samtaler med guttene. Det betyr utrolig mye å ha med en slik karakter i og rundt klubben. Han har betydd svært mye for meg i de to årene, og er en jeg virkelig må dra frem.

- Trace er hel ved

Murray har mer på hjertet. Det er mange som har gjort inntrykk på ham.

- Ikke minst alle de som er rundt klubben. Jeg er blitt tatt imot på en helt eksemplarisk måte. All honnør til de frivillige, supportere og mannen i gata. Jeg har så mye positivt å melde. Det har virkelig vært en sann fornøyelse, med den kjærligheten og respekten jeg har fått. Damene på kjøkkenet du møter til frokost og lunsj, pensjonistene som er en del av klubbhuset. Hvis du kommer inn der og ikke får et smil i retur, er det du som har gjort noe galt. Det er en fantastisk kombinasjon av mennesker.  

Murray blir værende på Kongsvinger en liten stund. I hvert fall frem til han vet hvor veien går videre.

- Nå når dette kapittelet er slutt, er jeg selv spent på hva jeg har i vente. Tiden vil vise, så vi får bare se.

Les også: Holter fulgte hjertet - starter jakten på 300 KIL-kamper

Sportslig leder Espen Nystuen har bare rosende ord og lykkønskninger å komme med i retning Murray.

- Vi takker Trace for to kjempefine år her i klubben. Det var veldig synd at det ble slik, men vi ønsker ham masse lykke til videre. Vi håper han oppnår drømmene sine. Trace er hel ved, sier Nystuen.

Nå kan du kjøpe den signerte og kampbrukte drakta til Trace Murray. Følg denne linken til årets draktauksjon!

Annonse fra Obos-ligaen: